CHAT 29.8. "Miten uskallan hakea ja ottaa vastaan apua?"

Aikuisten chatissa keskustellaan avun hakemisen haasteista. Tervetuloa!

Moni lasisen lapsuuden elänyt sinnittelee huonon jaksamisen kanssa apua hakematta. Joku tietää, että tarvitsisi apua, toinen vasta aavistelee, että kaikki ei ehkä ole ihan hyvin. On varsin yleistä vähätellä omaa avuntarvetta ja ajatella, että minua enemmän apua tarvitsevia on paljon. Avun hakemista viivytellään usein  liian pitkään, jolloin ongelmat usein syvenevät.

Avun hakeminen voi tuntua myös käytännössä vaikealta ja tarjolla olevat palvelut vierailta. Usein mietitään myös avun hakemisen seurauksia. Saatetaan pelätä, että asioiden ottaminen käsittelyyn avaa haavat, joiden toivoisi vähitellen arpeutuvan lopullisesti.

Myöskään avun vastaanottaminen ei ole aina yksinkertaista, jos on koko ikänsä ajatellut, että itse tulee pärjätä. Takana voi olla myös kokemuksia siitä, että kun on apua hakenut, se ei olekaan vastannut odotuksia tai se ei ole helpottanut tilannetta toivotulla tavalla.

Kuitenkin tiedetään, että aikaisessa vaiheessa saatu apu ja tuki voisi vähentää ja ehkäistä inhimillisiä kärsimyksiä. Keskustelemme siis torstaina yhdessä avun hakemisesta ja vastaanottamisesta! Millaisia kokemuksia, pelkoja ja vinkkejä asiaan liittyy teillä?

Tapaamme Lasinen lapsuus -chatissa torstaina 29.8. klo 18 - 20. Keskustelu chateissa tapahtuu kirjoittamalla. Omaa kuvaa tai nimeä ei tarvitse jakaa, eikä yhteystietoja antaa edes meille järjestäjille

Liity keskusteluun osoitteessa: https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat

Chatin salasana on: helppaa

Mukana keskustelemassa ovat Lasinen lapsuus -työntekijät Laura Barck ja Janne Takala.

Tavataan chatissa!