CHAT TO 31.10. "Menetetyistä lähimmäisestä"

Aikuisten Lasinen lapsuus -chatissa keskustellaan läheisen menettämisestä.

Aikuisten Lasinen lapsuus -chatissa keskustellaan seuraavaksi teemalla Menetetyistä lähimmäisistä. Chat ajoittuu vainajien muistopäivää (eli pyhäinpäivää) edeltävään torstaihin.

Lähestymme vuodenaikaa, jolloin meneteyt läheiset ovat tavallistakin enemmän mietteissä. Juhlallisuudet palauttavat mieleen lapsuudenkodin ja suvun. Mielessä voi olla sekä kauniita että karuja muistoja. Chatissa tarkoituksenamme on pysähtyä yhdessä muistamaan menehtyneitä tai muuten omasta elämästä menetettyjä vanhempia ja muita läheisistä.

Päihdeongelmien kanssa kamppailleen vanhemman tai muun läheisen menettämiseen voi liittyä paljon ihan erityislaatuista surua: tunnetta liian etäiseksi jäämisestä, murhetta puolinaisesti eletystä elämästä tai kuolemasta vaatimattomissa merkeissä, häpeää päihdeongelmasta, syyllisyyttä kuoleman tuomasta helpotuksesta ja monia muita vaikeita asioita. Erilaisten rakkauden ja vihan tunteiden sekamelska voi olla hämmentävä kokemus.  

Voimme puhua chatissa myös muunlaisesta kuin kuoleman kautta tapahtuneesta menettämisestä. Läheisen menettäminen tapahtuu monella kuin asteittain. Monelta välit vanhempiin katkevat pakottavista syistä jo aikaisemmin. Myös tällainen menettäminen aiheuttaa paljon surua. Miten vanhemman loppuelämä tulee menemään ja millaista yhteyttä hänen kanssaan voi pitää? Ovatko sovitus tai anteeksianto mahdollisia? 

Läheisten menettämisen lisäksi chatissa voi tälläkin kertaa puhua myös muista mieltä painavista lasiseen lapsuuteen liittyvistä asioista. 

Chatin kesto on kaksi tuntia ja keskustelu tapahtuu kirjoittamalla. Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa.

Paikka: https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin aukiollessa). 
Aika: to 31.10.  klo 18-20. 
Salasana: tähtitaivas

 

Keskustelussa ovat mukana Lasisen lapsuus -työntekijä Janne Takala sekä kokemusasiantuntija Satu.

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan!