en | sv | fi

Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia


Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia

header menu

Olet täälläOlet täällä


CHAT TI 14.5. "Synnytyksen jälkeinen masennus"

Lapsen saaminen on ihana asia ja monille jopa unelmien täyttymys. Joskus kuitenkin vauvan mukana voi tulla myöskin ahdistusta, väsymystä, masennusta tai isoja huolia. Vanhemmaksi tuleminen herättää meissä kaikissa erilaisia tuntemuksia ja ajatuksia myös omasta lapsuudesta ja jos omakasvutarina on vanhempien alkoholinkäytön värittämä, nämä tuntemukset eivät aina ole kovin mukavia. Tämä voi haastaa arkea vauvan kanssa hyvinkin voimakkaasti.

Yli puolella synnyttäneistä äideistä ilmenee heti synnytyksen jälkeen muutaman päivän kestävää ja itsestään ohimenevää masentuneisuutta, mielialan vaihtelua, itkuisuutta, joskus ruokahaluttomuutta ja unettomuutta. Noin 10–15 %:lle synnyttäneistä kehittyy kuitenkin synnytyksen jälkeinen masennustila. Tähän on hyvä hakea apua neuvolasta tai omalta terveysasemalta ja pyytää mahdollisuuksien mukaan apua arjen pyörittämiseen myös omalta lähipiiriltä.

On helpottavaa voida jutella kokemuksista saman kokeneiden kanssa. Olipa sinulla lapsesi vauva-ajasta lyhyt tai pidempi aika, haastoiko tai haastaako sitä masennus tai lapsuuden kokemusten varjo, tule mukaan keskustelemaan kanssamme vauva-ajan väsymyksestä, masennuksesta tai muista tunteista, joita lapsen saaminen tuonut tullessaan tiistaina 14.5. klo 18.30-20.30 osoitteeseen https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat. Chatin salasana on toipuminen. Mukana keskustelemassa Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry:n vapaaehtoistyön koordinaattori Marika Järvinen ja vertaisohjaaja Mari sekä Lasinen lapsuus työntekijä Laura Barck.

Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry on vertaistukeen perustuva yhdistys, jonka tarkoituksena on auttaa raskausmasennuksen, synnytyksen jälkeisen masennuksen ja äitiyspsykoosin kokeneita äitejä ja perheitä. Lisäksi yhdistys tiedottaa näistä sairauksista. Äimä ry auttaa kaikkia, joita nämä sairaudet koskettavat eikä mitään virallista diagnoosia ei vaadita. Lisätietoa Äimästä https://aima.fi/

 

 

 

 

 

×