en | sv | fi

Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia


Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia

header menu

Olet täälläOlet täällä


Ei yksinäiselle joululle!

Joulu on lapselle parasta aikaa. On herkkuja, läheisillä aikuisilla aikaa leikkeihin, pukkia odotetaan ja paketeista kääriytyy hienoja uusia leluja. Surullista kyllä, tällaista joulu ei ole kaikille lapsille.

Useat järjestöt ovat viime päivinä ilmaisseet huolensa, miten joulunpyhät voivatkin olla monelle lapselle kovin yksinäisiä. Tämä on huomattu Pelastakaa Lapset ry:n ylläpitämässä Mantelichatissa, joka päivystää netissä joulun. Ensi- ja turvakotien liitosta taasen kerrotaan, miten satakunta lasta vuosittain viettävät joulunsa turvakodissa kodin väkivallalta suojassa. 

Lasinen lapsuus haluaa muistuttaa joulun alla, miten jokainen meistä aikuisista - olimme lapsia työssämme kohtaavia ammattilaisia tai emme - voimme taata lapselle turvallisen joulun. Yksikään lapsi ei saa jäädä yksin tänä jouluna!

Auttavat palvelut verkossa jouluna:

Varjomaailma.fi:ssä on aikuinen paikalla joulunaikaan joka päivä. Varjofoorumilla viesteihin vastataan kahden päivän sisällä.

*

Pelastakaa Lapset ry:n Mantelichat on avoinna 24.12 Habbo Hotellissa klo 17–21 ja  www.mantelichat.fi:ssä klo 21-01. Lisäksi lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus kahdenkeskiseen keskusteluun klo 21-01 osoitteessa www.netari.fi. Chattiin pääsee myös Netarin Facebook-ryhmästä www.facebook.com/netari sekä IRC-gallerian Netari-yhteisön kautta.

*

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin päivystää 23.12. alkaen kello 14-17 numerossa 116 111.

Lasten ja nuorten chat päivystää 23.-24.12. kello 14-17 ja uuden vuoden viikolla 29.-31.12. kello 14-17. Myös loppiaisena 6.1. chat on auki kello 14-17. www.mll.fi/nuortennetti/info/lasten_ja_nuorten_puhelin_ja_net/chat/ 

*

Ensi- ja turvakotien liiton Nettiturvakoti osoitteessa www.turvakoti.net auttaa väkivallan kaikkia osapuolia verkossa tarjoamalla lisätietoa sekä keskustelumahdollisuuden ammattiauttajan tai samaa kokeneiden kanssa.

×