Fragile ─ särkyvää Kauhajoella 22.1.2018

Näytelmä lapsesta aikuisten alkoholinkäytön varjossa esitetään koululaisille ja vanhemmille!

Kuvassa Frafile-näytelmän esiintyjät.

 

 

Fragile ─ särkyvää esitetään kolmesti Kauhajoella 22.1.2018.  Koululaisnäytökset järjestetään päivällä klo 13 ja 14 sekä avoin tilaisuus nuorten vanhemmille ja muille asiasta kiinnostuneille klo 18, alkaen kahvituksella.  Ministeri Paula Risikko avaa iltanäytöksen ennen esitystä klo 18.30. Tilaisuus loppuu klo 20 mennessä. 

Tapahtumaan liittyen järjestetään mediatilaisuus klo 17 Kauhajoen yläkoulun  auditoriossa. 

Fragile – särkyvää -esitys tarttuu aiheeseen, josta vieläkin liian usein vaietaan. Teos tuo esiin ne tunteet, joita lapsi kokee ja joutuu piilottelemaan, kun perheessä on aikuinen, joka juo liikaa. Esitys käsittelee alkoholin väärinkäytön seurauksia ja toimintahäiriöisen perheen dynamiikkaa. ”Mitä läheisempi humaltunut ihminen on, sitä ahdistavammaksi kokemus lapselle muodostuu”, sanoo esityksen ohjaaja ja tuottaja Heikki Törmi ja jatkaa: ”Ennen kaikkea Fragile – särkyvää on kuitenkin kertomus eheytymisestä ja toivosta. Kenenkään ei tarvitse sietää alkoholin väärinkäyttöä.”  

Fragile – särkyvää -esitys on Kajaanin Kaupunginteatterin, Suomen Kansallisteatterin, Fragile-työryhmän ja Lasten seurassa -ohjelman toimijoiden yhteistuotanto. Esityksen tuotantoa ovat rahoittaneet Alko ja Suomen Kulttuurirahasto.