en | sv | fi

Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia


Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia

header menu

Olet täälläOlet täällä


Ilmoittaudu Porin 12.3.2019 alkavaan vertaistukiryhmään

Kuvassa pieni lapsi, jonka molemmissa käsissä aikuinen. Lisäksi tekstit "Juotiinko lapsuudenkodissasi liikaa?" sekä "Tuntuuko lapsiperhearki raskaalta?"

 

Lapsuudenkodin runsas alkoholinkäyttö haastaa usein omaa vanhemmuutta. Joka neljäs suomalainen on lapsuudessaan kokenut haittoja läheisen aikuisen juomisesta. Haitat eivät tiivisty ainoastaan lapsuuteen, vaan niistä voi muodostua taakka myös aikuisena.

A-klinikkasäätiö ja Porin Sininauha järjestävät yhteistyössä vertaistukiryhmän pienten lasten vanhemmille, jotka ovat omassa lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisen päihteiden käytöstä. Ryhmän pääpaino on lapsuudenkokemusten käsittelyssä ja siinä, miten lapsuus vaikuttaa omaan arkeen ja vanhemmuuteen. Omien kipeiden ja vaiettujen lapsuudenkokemusten läpikäyminen ohjatussa vertaisryhmässä on monelle merkittävä tuki vanhemmuuteen.

Ryhmä alkaa 12.3.2019 ja tapaa Porin keskustassa (Eteläpuisto 10) tiistaisin klo 16–18, yhteensä yhdeksän kertaa. Tämän lisäksi järjestetään yksi ryhmäkerta pienen tauon jälkeen. Vertaistukiryhmää ohjaavat kokeneet ryhmänohjaajat Anu Louhelainen ja Heli Syrjäntikka.

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan ottamalla yhteyttä Anuun: a.louhelainen(at)porinsininauha.fi tai 045 647 3773 (myös whatsapp). Osallistuminen on ilmaista ja ryhmään mahtuu 8 ensimmäistä ilmoittautujaa. Lastenhoitoapu järjestyy ryhmäkertojen ajaksi tarvittaessa.

Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin! 

"Ryhmän avulla opin laittamaan rajat alkoholistiäidilleni ja uskalsin vihdoin keskittyä omaan perheeseeni ja onneeni." Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmään osallistunut kahden lapsen vanhempi.

Vanhemmuutta tukevia vertaistukiryhmiä järjestetään vuoden 2019 aikana Porin lisäksi myös Joensuussa ja Kuopiossa. Lue lisää Lasinen lapsuus -ryhmistä tueksesi-osiosta.

×