Ilmoittaudu Porin 2.10. alkavaan vertaistukiryhmään

"Ryhmän avulla opin laittamaan rajat alkoholistiäidilleni ja uskalsin vihdoin keskittyä omaan perheeseeni ja onneeni."

Kuvassa pieni lapsi, jonka molemmissa käsissä aikuinen. Lisäksi tekstit "Juotiinko lapsuudenkodissasi liikaa?" sekä "Tuntuuko lapsiperhearki raskaalta?"

 

Lapsuudenkodin runsas alkoholinkäyttö haastaa usein omaa vanhemmuutta. Joka neljäs suomalainen on lapsuudessaan kokenut haittoja läheisen aikuisen juomisesta. Haitat eivät tiivisty ainoastaan lapsuuteen, vaan niistä voi muodostua taakka myös aikuisena.

A-klinikkasäätiö ja Porin Sininauha järjestävät yhteistyössä vertaistukiryhmän pienten lasten vanhemmille, jotka ovat omassa lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisen päihteiden käytöstä. Ryhmän pääpaino on lapsuudenkokemusten käsittelyn lisäksi vanhemmuuden ja arjen tuessa.

Ryhmä kokoontuu yhteensä kymmenen kertaa Porin seurakunnan tiloissa (Eteläpuisto 10) tiistaisin klo 16-18. Ensimmäinen tapaaminen on 2.10.

Vertaistukiryhmää ohjaavat kokeneet ryhmänohjaajat Anu Louhelainen ja Heli Syrjäntikka. Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan ottamalla yhteyttä Anuun: a.louhelainen(at)porinsininauha.fi tai 045 647 3773 (myös whatsapp). Osallistuminen on ilmaista ja ryhmään mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautujaa. Lastenhoitoapu järjestyy ryhmäkertojen ajaksi tarvittaessa.

Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin! 

"Ryhmän avulla opin laittamaan rajat alkoholistiäidilleni ja uskalsin vihdoin keskittyä omaan perheeseeni ja onneeni." Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmään osallistunut kahden lapsen vanhempi.

Vanhemmuutta tukevia vertaisryhmiä järjestetään vuoden 2018 aikana Kuopion lisäksi myös Lieksassa ja Kuopiossa. Lue lisää Lasinen lapsuus -ryhmistä tueksesi-osiosta.

***

A-klinikkasäätiö järjestää Porissa ammattilaisille suunnatun koulutustilaisuuden 5.9. klo 8.30-10.30 otsikolla Päihteidenkäyttö lapsuudenkodissa ja oma vanhemmuus. Tilaisuuden aikana tarkastelemme perheen aikuisten päihteidenkäyttöä yleisenä ilmiönä ja lapsen näkökulmasta. Paneudumme lisäksi lapsuudenkodin päihteidenkäytöstä haittoja kokeneen aikuisen kokemusmaailmaan ja tuen tarpeeseen erityisesti oman vanhemmuuden näkökulmasta. Kuulemme myös kokemuksia keväällä järjestetystä, Porin ensimmäisestä Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmästä. Koulutus järjestetään osoitteessa Eteläpuisto 10 B, 2.krs. Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia sara.makarainen(at)a-klinikka.fi. Koulutus on ilmainen.