en | sv | fi

Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia


Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia

header menu

Olet täälläOlet täällä


Kesänettiryhmä vanhempien juomisesta huolta kokeville nuorille

Koululaisten kesäloma on alkanut, mutta kesä voi olla myös hankalaa aikaa monelle nuorelle. Koulut ja muut auttavat tahot sulkevat ovensa samaan aikaan, kun vanhemmille tarjoutuu lomien alettua tilaisuus juoda rankemmin.

A-klinikkasäätiön Varjomaailma-verkkopalvelussa alkaa uusi nettiryhmä 12–18-vuotiaille nuorille, jotka kokevat huolta ja haittoja vanhempiensa tai muiden läheisten aikuisten päihteidenkäytöstä.

Ryhmä alkaa 1.7. ja sen kesto on kolme kuukautta. Ryhmää ohjaa kolme sosiaalialan ammattilaista. Toiminta perustuu luottamuksellisuudelle.
Vaikeita kokemuksia käydään läpi nimimerkin turvin. Ryhmä toimii keskustelufoorumilla, mutta kaikki keskustelut näkyvät vain ryhmäläisille ja ohjaajille.

Ryhmässä keskustellaan vapaasti ja tehdään erilaisia pieniä tehtäviä, joiden avulla selvitetään nuoren elämäntilannetta ja hänelle sopivaa apua. Aiemmista ryhmistä saadun palautteen mukaan moni on huomannut Varjomaailma-ryhmässä, ettei olekaan yksin kotitilanteensa kanssa ja että hänellä on vanhemman juomisesta huolimatta oikeus olla hyvinvoiva ja eheä ihminen. Moni nuori on uskaltautunut ryhmän myötävaikutuksesta hakemaan itselleen apua myös netin ulkopuolella.

Vanhempien alkoholinkäyttö vaikuttaa nuorten elämään. A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -hankkeen vuonna 2011 teettämän kyselyn mukaan 26 prosenttia 12–18-vuotiaista nuorista on kokenut haittoja vanhempiensa juomisesta. Häpeä, pelko ja inho ovat juomiseen liitettyjä kielteisiä tunteita.

Alkavien ryhmien ilmoittautumisohjeet löytyvät Varjomaailman
etusivulta: www.varjomaailma.fi.

Lisätietoja:
Shirley Hubara, projektisuunnittelija, A-klinikkasäätiö, p. 040 5581 505, shirley.hubara(at)a-klinikka.fi

×