en | sv | fi

Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia


Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia

header menu

Olet täälläOlet täällä


Lasinen lapsuus mukana Pullopostia avaamassa

Tiistaina 10.3. klo 20 YLE1:n Pullopostia lapsuudessa etenee neljänteen osaansa. Jakson päähenkilönä on Pia-Sofia, joka on tavattavissa myös ohjelman jälkeisessä chatissa. Mukana keskustelemassa myös Lasinen lapsuuden projektikoordinaattori Janne Takala ja kasvokkais- ja verkkoryhmissä ohjaajana toiminut Elina Kangas..

Pia-Sofia kasvoi pikkusiskon ja -veljensä kanssa perheessä, jossa äiti oli kolmen lapsen yksinhuoltaja. Kun Pia-Sofia oli pieni ja asiat olivat vielä normaalisti, elämä oli mukavaa - ihan tavallista. Kun perheeseen alkoi vaikuttaa alkoholiriippuvuus, mikään ei ollut enää ennallaan. Karmeiden tapahtumien jälkeen normaaliin elämään palautuminen oli työlästä ja hyvin vaikeaa. Äidin piti olla turva ja tuki, mutta niin ei ollut. Isästäkään ei ollut apua tai turvaa.

Lapset viettivät paljon aikaa keskenään. Koulussa sai ruokaa nälkäänsä, kaupassa sai epäileviä katseita osakseen. Pia-Sofia kasvoi ilmapiirissä, jossa lapset saivat aina syyn niskoilleen, jopa vanhempien juomisesta. Pia-Sofia oli usein napit vastakkain äitinsä kanssa. Hän ei suostunut esittämään kilttiä tyttöä tai teeskentelemään, että kaikki oli hyvin.

Katso jakson traileri täältä:

http://areena.yle.fi/tv/2658995?ref=leiki-ark

Chatkeskustelu Pullopostia lapsuudesta -verkkosivulta alkaen klo 20.30 osoitteessa www.yle.fi/pulloposti.

Jakson laajempi esittely

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/03/06/pullopostia-lapsuudesta-musta-ei-ikina-tuu-samanlaista-kun-aiti

×