Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmä alkaa Joensuussa 10.9.

Haku ryhmään käynnissä!

Lapsuudenkodin runsas alkoholinkäyttö haastaa usein omaa itsenäistymistä ja toisaalta vanhemmuutta. Joka neljäs suomalainen on lapsuudessaan kokenut haittoja läheisen aikuisen juomisesta. Haitat eivät tiivisty ainoastaan lapsuuteen, vaan niistä voi muodostua taakka myös aikuisena.

A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminta järjestää yhteistyössä SiunSoten, Pielisensuun seurakunnan ja Pohjois-Karjalan mielenterveysomaiset – FinFami ry:n kanssa ohjatun vertaistukiryhmän lasisen lapsuuden kokeneille pienten lasten vanhemmille. Luottamukselliseen ryhmään ovat tervetulleita pienten lasten vanhemmat, jotka ovat omassa lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisen päihteiden käytöstä.

Ryhmän pääpaino on lapsuudenkokemusten käsittelyssä ja siinä, miten lapsuus vaikuttaa omaan vanhemmuuteen. Omien kipeiden ja vaiettujen lapsuudenkokemusten läpikäyminen ohjatussa vertaisryhmässä on monelle merkittävä tuki vanhemmuuteen.

Ryhmä alkaa 10.9.2019 ja tapaa Pohjois-Karjalan mielenterveysomaiset – FinFami ry:n tiloissa (Karjalankatu 4) joka toinen tiistai klo 17–19, yhteensä kahdeksan kertaa. Tämän jälkeen on vielä yksi ryhmäkerta pienen tauon kuluttua.

Vertaistukiryhmää ohjaavat kokeneet ryhmänohjaajat Tiia Lakanen ja Saila Musikka. Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan ottamalla yhteyttä Tiiaan: tiia.lakanen(at)siunsote.fi. Osallistuminen on ilmaista ja ryhmään mahtuu 8 ensimmäistä ilmoittautujaa. Tarvittaessa pyrimme järjestämään lastenhoitoapua ryhmäkertojen ajaksi.

Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin! 

"Ryhmän avulla opin laittamaan rajat alkoholistiäidilleni ja uskalsin vihdoin keskittyä omaan perheeseeni ja onneeni." Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmään osallistunut kahden lapsen vanhempi.

Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmiä järjestetään syksyllä 2019 Joensuun lisäksi myös Porissa ja Iisalmessa. Lue lisää Lasinen lapsuus -ryhmistä tueksesi-osiosta.