Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmä alkaa Kuopiossa 9.3.

Vastoinkäymiset kuuluvat elämään, eikä kenelläkään ole täysin ongelmatonta lapsuutta. Vanhempien päihteidenkäyttö voi kuitenkin haitata lapsen kasvua ja kehitystä niin, että sen jäljet näkyvät elämässä vielä aikuisenakin.

Kuopion Ensikotiyhdistys järjestää Kuopiossa vertaistukiryhmän pienten lasten vanhemmille, jotka ovat omassa lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisen päihteiden käytöstä. Ryhmän pääpaino on siinä, miten lapsuus vaikuttaa omaan arkeen ja vanhemmuuteen. Omien kipeiden ja vaiettujen lapsuudenkokemusten läpikäyminen ohjatussa vertaisryhmässä on monelle merkittävä tuki vanhemmuuteen.

Ryhmä kokoontuu yhteensä kahdeksan kertaa maanantaisin klo 17-19. osoitteessa Tulliportinkatu 34 a, 3.krs. Ensimmäinen tapaaminen on 9.3.

Vertaistukiryhmää ohjaa Ensikotiyhdistyksen ohjaaja Anne Bäck yhdessä vertaisohjaajan kanssa. Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan ottamalla yhteyttä Anneen: anne.back(at)kuopionensikoti.fi tai 044 369 7215 (myös whatsapp). Osallistuminen on ilmaista ja ryhmään mahtuu 8 ensimmäistä ilmoittautujaa.

Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin!

"Ryhmän avulla opin laittamaan rajat alkoholistiäidilleni ja uskalsin vihdoin keskittyä omaan perheeseeni ja onneeni."
- Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmään osallistunut kahden lapsen vanhempi.

Vanhemmuutta tukevia vertaisryhmiä järjestetään vuoden 2020 kevään aikana Kuopion lisäksi myös Turussa ja Oulussa. Lue lisää Lasinen lapsuus -ryhmistä tueksesi-osiosta.