Lasinen lapsuus yhteistyöhön Tuusulan kunnan kanssa

Tammikuussa järjestetään tilaisuudet ammattilaisille ja kaikille kuntalaisille.

Kuvassa pieni lapsi, jonka molemmissa käsissä aikuinen.

A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminta ja Tuusulan kunta järjestävät tammikuussa yhteistyössä kaksi lapsuudenkodin päihteidenkäyttöä käsittelevää tilaisuutta;

  • Ke 22.1. klo 14─16 Kokoustila Ostari (Koskenmäenpolku 4, D-ovi) Alle kouluikäisten lasten perheiden kanssa työskenteleville ammattilaisille ja
  • Ke 29.1. klo 17-19 Perhetupa Myötätuulessa (Purjekuja 1) : Ammattilaisille sekä asiasta joko omakohtaisesti tai muuten vain kiinnostuneille tuusulalaisille.

Ensimmäisessä ammattilaisten tilaisuudessa pohditaan kodin päihdeteemaa perheitä työssään kohtaavien kanssa. ”On hyvä saada tietoa ja ymmärrystä asiasta – miten voin työntekijänä tukea perhettä. Työntekijöillä on myös hyvä olla ymmärrystä, miten lapsi voi reagoida vanhemman ongelmaan” miettii varhaiskasvatusyksikön johtaja Anne Toivio.

Toiseen, niin kutsuttuun kansalaistilaisuuteen kootaan yhteen ammattilaisia ja muuten aiheesta kiinnostuneita.  Silloin pohditaan yhteisesti, miten parhaalla mahdollisella tavalla voidaan tukea perheitä, joiden arkea liiallinen juominen kuormittaa joko tänä päivänä tai vanhemman oman lapsuuden heijastumien kautta. Mukana on myös kokemusasiantuntija.

”Lasinen lapsuus -tilaisuudet antavat mahdollisuuden pohtia näitä kysymyksiä niin ammatillisesti kuin omalta kohdalta ja antaa välineitä asian käsittelyyn. Toivon, että mahdollisimman moni, jota aihe koskettaa tai kiinnostaa tarttuisi tilaisuuteen ja tulisi paikalle” rohkaisee Tiina Simons, sivistyksen kehittämispäällikkö Tuusulan kunnasta.

Tilaisuuksissa kerrotaan myös lasinen lapsuus -ryhmistä, joita kokoontuu ympäri Suomen. Mikäli kiinnostusta riittää, olisi tällainen ryhmä mahdollista käynnistää myös Tuusulassa. Ryhmiin vuosien varrella osallistuneet ovat kertoneet lasinen lapsuus -ryhmällä olleen suuri vaikutus siihen, miten ymmärtää itseään ja ajattelee esimerkiksi omasta vanhemmuudestaan.

Ryhmä on auttanut ymmärtämään, miten lapsuuden kokemukset vaikuttavat vielä aikuisenakin ja miten omaa elämäänsä voi tänä päivänä muovata toivomaansa suuntaan. Lasinen lapsuus -toiminnan kehittämiskoordinaattori Laura Barckin mukaan lapsuuden vaikutus myöhempään elämään on kiistaton, mutta sen ei tarvitse määrittää tulevaisuutta.  “Omaan hyvinvointiin ja elämänkulkuun on mahdollista vaikuttaa. Näiden teemojen pohtiminen samankaltaista kokeneiden kanssa ammattilaisten tuella, saattaa auttaa muuttamaan monia asioita omassa arjessaan”.

Voit ilmoittautua mukaan Lasinen lapsuus -tilaisuuksiin sähköpostitse: anne.toivio(at)tuusula.fi tai laura.barck(at)a-klinikka.fi. Voit lähettää sähköpostia myös, mikäli olet kiinnostunut vertaistukiryhmään osallistumisesta.

Tervetuloa!