en | sv | fi

Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia


Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia

header menu

Olet täälläOlet täällä


Neuvolapalvelut lähemmäksi perhettä

Lasinen lapsuus on mukana Neuvolapäivien Ideatorilla Helsingin Paasitornissa 20.-21.10.2015.  Tämän vuoden teema päivillä on neuvolapalvelut lähemmäksi perhettä.

Esittelemme ohjattua vertaisryhmätoimintaa, jota on järjestetty nuorille, perheellistyville aikuisille, jotka ovat lapsuudessaan kärsineet vanhempiensa päihteidenkäytöstä.

Syksyn aikana on ollut käynnissä ohjattu vertaistukiryhmä pikkulasten vanhemmille, joka on järjestetty yhdessä Porvoon varhaiskasvatuspalveluiden kanssa. Neuvolapäivillä on tavattavissa ryhmien vastuuohjaaja, kuntoutussuunnittelija, Laura Barck, joka on  Lasinen lapsuus - Sirpaleinen mieli -hankkeemme työntekijä Mielenterveyden keskusliitosta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on järjestänyt vuosittain yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa Valtakunnallisia Neuvolapäiviä vuodesta 2000 alkaen. Osallistujia on ollut vuosittain noin 600–700. Päivien tarkoituksena on koota yhteen ammattilaiset monialaisesti sekä käsitellä ajankohtaisia neuvolatyöhön liittyviä aiheita.

Neuvolapäivien kohderyhmiä ovat äitiys- ja lastenneuvolatyötä tekevä henkilöstö, neuvolan yhteistyökumppanit, kaikki alle kouluikäisten lasten kanssa toimivat, opiskelijat ja kunnallisessa päätöksenteossa mukana olevat henkilöt.

Lue lisää Neuvolapäivistä THL:n sivuilta

×