en | sv | fi

Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia


Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia

header menu

Olet täälläOlet täällä


Nuori aikuisten alkoholinkäytön varjossa

Aikuisten alkoholinkäytön varjoon jääviin nuoriin kiinnitetään erityistä huomiota Turun seudulla.
Fragile-esityksen työryhmä, A-klinikkasäätiö, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Vanhempainliitto yhdessä paikallisten Turun nuorille suunnattujen palveluiden kanssa haluavat välittää esityksen tekijöiden kanssa nuorelle tiedon, että yksin ei tarvitse jäädä. Apua on saatavilla!

Fragile − särkyvää esitetään Turun kaupunginteatterissa, Logomolla 8. ja 9. marraskuuta 2016.

Logomon lehdistötilaisuudessa Fragile-esityksen idean "isä", Samuli Edelmann kuvasi, miten idea teoksen syntyyn lähti osin omakohtaisista kokemuksista. Ohjaaja-käsikirjoittaja Heikki Törmi kertoi, että lähes jokaisella produktioon osallistuneella taiteilijalla on jotain kosketuspintaa aiheeseen, joko omaan tai läheisen alkoholinkäyttöön liittyen.

Toinen pääosan esittäjistä Marjut Maristo totesi tilaisuudessa, että teoksen saama välitön palaute nuorilta on ollut kaikkien koskettavinta. Fragilesta luotiin myös lyhyempi versio kouluille, jota esitettiin alkusyksystä 13 kertaa Kainuussa ja pääkaupunkiseudulla. Koulukiertuetta mahdollisesti jatketaan ensi vuonna.

Länsi-Suomessa  26 prosenttia 18−64-vuotiaista vastaa lapsuudenkodissaan aikuisten käyttäneen alkoholia niin, että siitä aiheutui haittaa tai kielteisiä seuraksia. Tieto perustuu A-klinikkasäätiön vuonna 2016 kesällä Taloustutkimuksella teettämään väestökyselyyn, jonka alueellisia tuloksia tilaisuudessa esitteli kehittämiskoordinaattori Janne Takala

Fragile – särkyvää -esitys on Kajaanin Kaupunginteatterin, Suomen Kansallisteatterin, Fragile-työryhmän ja Lasten seurassa -ohjelman toimijoiden yhteistuotanto. Esityksen tuotantoa ovat rahoittaneet Alko ja Suomen Kulttuurirahasto.

Turun esitysten jälkeen Fragile − särkyvää jatkaa Oulun sekä Kajaanin kaupunginteattereihin. 

Seuraavat lehdistötilaisuudet järjestetään Oulussa kaupunginteattterilla 3.11. klo 11. ja Kajaanin kaupunginteatterilla 24.11. klo 11.
Tilaisuuksissa toimintaansa esittelevät paikalliset nuorille palveluita tarjoavat tahot. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita paikalle! 

Lue lisää lehdistötiedotteesta Turun seudun palveluista nuorille sekä väestökyselystä. www.lasinenlapsuus.fi/medialle 
Katso Areenasta Ylen Lounais-Suomen alueuutiset (1.11.) kohdasta 1:37. http://areena.yle.fi/1-3795195?autoplay=true

Lisätietoja: Minna Ilva, projektipäällikkö, Lasinen lapsuus puh. 044 353 4932.

×