Ohjattu vertaistukiryhmä alkaa Kuopiossa 26.3.

Vertaistukiryhmä on suunnattu pienten lasten vanhemmille, jotka ovat omassa lapsuudessaan kärsineet perheen aikuisen päihteiden käytöstä. Ilmoittaudu mukaan!

Kuvassa pieni lapsi, jonka molemmissa käsissä aikuinen. Lisäksi tekstit "Juotiinko lapsuudenkodissasi liikaa?" sekä "Tuntuuko lapsiperhearki raskaalta?"

 

Lapsuudenkodin runsas alkoholinkäyttö haastaa usein omaa vanhemmuutta. Joka neljäs suomalainen on lapsuudessaan kokenut haittoja läheisen aikuisen juomisesta. Haitat eivät tiivisty ainoastaan lapsuuteen, vaan niistä voi muodostua taakka myös aikuisena.

A-klinikkasäätiö ja Kuopion Ensikotiyhdistys järjestävät yhteistyössä vertaistukiryhmän pienten lasten vanhemmille, jotka ovat omassa lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisen päihteiden käytöstä. Ryhmän pääpaino on lapsuudenkokemusten käsittelyssä ja siinä, miten lapsuus vaikuttaa omaan arkeen ja vanhemmuuteen. Omien kipeiden ja vaiettujen lapsuudenkokemusten läpikäyminen ohjatussa vertaisryhmässä on monelle merkittävä tuki vanhemmuuteen.

Ryhmä kokoontuu yhteensä yhdeksän kertaa Kuopion Ensikotiyhdistyksen tiloissa (Tulliportinkatu 34) tiistaisin klo 17-19. Ensimmäinen tapaaminen on 26.3.

Vertaistukiryhmää ohjaa Ensikotiyhdistyksen ohjaaja Anne Bäck yhdessä vertaisohjaajan kanssa. Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan ottamalla yhteyttä Anneen: anne.back(at)kuopionensikoti.fi tai 044 369 7215 (myös whatsapp). Osallistuminen on ilmaista ja ryhmään mahtuu 8 ensimmäistä ilmoittautujaa. Ilmoita samalla, jos tarvitset lastenhoitoapua ryhmäkertojen ajaksi.

Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin! 

"Ryhmän avulla opin laittamaan rajat alkoholistiäidilleni ja uskalsin vihdoin keskittyä omaan perheeseeni ja onneeni." Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmään osallistunut kahden lapsen vanhempi.

Vanhemmuutta tukevia vertaisryhmiä järjestetään vuoden 2019 aikana Kuopion lisäksi myös Joensuussa ja Porissa. Lue lisää Lasinen lapsuus -ryhmistä tueksesi-osiosta.