Ohjattu vertaistukiryhmä alkaa Lieksassa huhtikuussa 2018

Lasinen lapsuus -ryhmä pienten lasten vanhemmille alkaa Lieksassa huhtikuussa. Ryhmän pääpaino on lapsuudenkokemusten käsittelyn lisäksi vanhemmuuden ja arjen tuessa.

Kuvassa roikkuvia lehtiä ja teksti "Juotiinko lapsuudenkodissasi liikaa?"

 

Lapsuudenkodin runsas alkoholinkäyttö haastaa usein omaa itsenäistymistä ja toisaalta vanhemmuutta. Joka neljäs suomalainen on lapsuudessaan kokenut haittoja läheisen aikuisen juomisesta. Haitat eivät tiivisty ainoastaan lapsuuteen, vaan niistä voi muodostua taakka myös aikuisena.

A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminta järjestää yhteistyössä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa vertaistukiryhmän lasisen lapsuuden kokeneille pienten lasten vanhemmille. Ryhmän pääpaino on lapsuudenkokemusten käsittelyn lisäksi vanhemmuuden ja arjen tuessa. Ryhmä kokoontuu kevään aikana yhteensä yhdeksän kertaa Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekahvilan tiloissa (Siltakatu 1) torstaisin klo 17-19 (poikkeuksina muutama maanantai torstain sijaan). 

Vertaistukiryhmää ohjaavat kokeneet ryhmänohjaajat Terhi Tolvanen ja Piia Haukka. Mukaan ilmoittaudutaan ottamalla 31.3. mennessä yhteyttä Terhiin: terhi.tolvanen(at)siunsote.fi tai 013 330 7426. Osallistuminen on ilmaista ja ryhmään pääsee 10 ensimmäistä ilmoittautujaa. Lastenhoitoapu järjestyy ryhmäkertojen ajaksi tarvittaessa.

Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin! 

"Ryhmän avulla opin laittamaan rajat alkoholistiäidilleni ja uskalsin vihdoin keskittyä omaan perheeseeni ja onneeni." Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmään osallistunut kahden lapsen vanhempi.

Vanhemmuutta tukevia vertaisryhmiä järjestetään vuoden 2018 aikana Lieksan lisäksi myös Porissa, Joensuussa ja Kuopiossa. Lue lisää Lasinen lapsuus -ryhmistä tueksesi-osiosta.