Ohjattu vertaistukiryhmä alkaa Lieksassa syyskuussa 2018

Lasinen lapsuus -ryhmä pienten lasten vanhemmille ja perheen perustamista pohtiville aikuisille alkaa Lieksassa. Ilmoittaudu mukaan ja tee vanhemmuudesta omannäköisesi!

Kuvassa pieni lapsi, jonka molemmissa käsissä aikuinen. Lisäksi tekstit "Juotiinko lapsuudenkodissasi liikaa?" sekä "Tuntuuko lapsiperhearki raskaalta?"

 

Lapsuudenkodin runsas alkoholinkäyttö haastaa usein omaa itsenäistymistä ja toisaalta vanhemmuutta. Joka neljäs suomalainen on lapsuudessaan kokenut haittoja läheisen aikuisen juomisesta. Haitat eivät tiivisty ainoastaan lapsuuteen, vaan niistä voi muodostua taakka myös aikuisena.

A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminta järjestää yhteistyössä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa vertaistukiryhmän lasisen lapsuuden kokeneille pienten lasten vanhemmille ja perheellistymisestä haaveileville aikuisille. Ryhmän pääpaino on lapsuudenkokemusten käsittelyn lisäksi vanhemmuuden ja arjen tuessa. Luottamukselliseen ryhmään ovat tervetulleita pienten lasten vanhemmat sekä perheen perustamista pohtivat aikuiset, jotka ovat omassa lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisen päihteiden käytöstä.

Ryhmä kokoontuu syksyn aikana yhteensä kahdeksan kertaa Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekahvilan tiloissa (Siltakatu 1) joka toinen torstai klo 17-18.30. Ensimmäinen tapaaminen on 6.9.2018.

Vertaistukiryhmää ohjaavat kokeneet ryhmänohjaajat Terhi Tolvanen ja Piia Haukka. Mukaan ilmoittaudutaan ottamalla yhteyttä Terhiin: terhi.tolvanen(at)siunsote.fi tai 013 330 7426. Osallistuminen on ilmaista ja ryhmään mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautujaa. Lastenhoitoapu järjestyy ryhmäkertojen ajaksi tarvittaessa.

Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin! 

"Ryhmän avulla opin laittamaan rajat alkoholistiäidilleni ja uskalsin vihdoin keskittyä omaan perheeseeni ja onneeni." Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmään osallistunut kahden lapsen vanhempi.

Lasinen lapsuus -vertaisryhmiä järjestetään vuoden 2018 aikana Lieksan lisäksi myös Porissa ja Kuopiossa. Lue lisää Lasinen lapsuus -ryhmistä tueksesi-osiosta.