Ohjattu vertaistukiryhmä alkaa Porissa maaliskuussa 2018

Lasinen lapsuus -ryhmä pienten lasten vanhemmille alkaa Porissa maaliskuussa. Ryhmän pääpaino on lapsuudenkokemusten käsittelyn lisäksi vanhemmuuden ja arjen tuessa.

Kuvassa roikkuvia lehtiä ja teksti "Juotiinko lapsuudenkodissasi liikaa?"

 

Lapsuudenkodin runsas alkoholinkäyttö haastaa usein omaa itsenäistymistä ja toisaalta vanhemmuutta. Joka neljäs suomalainen on lapsuudessaan kokenut haittoja läheisen aikuisen juomisesta. Haitat eivät tiivisty ainoastaan lapsuuteen, vaan niistä voi muodostua taakka myös aikuisena.

A-klinikkasäätiö, Porin Sininauha ry ja Porin kaupungin psykososiaaliset palvelut järjestävät yhteistyössä vertaistukiryhmän lasisen lapsuuden kokeneille pienten lasten vanhemmille. Ryhmän pääpaino on lapsuudenkokemusten käsittelyn lisäksi vanhemmuuden ja arjen tuessa. Ryhmä kokoontuu yhteensä yhdeksän kertaa Porin seurakunnan tiloissa (Eteläpuisto 10) tiistaisin klo 15.30-17.30. 

Vertaistukiryhmää ohjaavat kokeneet ryhmänohjaajat Anu Louhelainen ja Heli Syrjäntikka. Mukaan ilmoittaudutaan ottamalla yhteyttä Anuun: a.louhelainen(at)porinsininauha.fi tai 045 647 3773 (myös whatsapp). Osallistuminen on ilmaista ja mukaan pääsee 10 ensimmäistä ilmoittautujaa. Ilmoittauduthan 28.2. mennessä, ryhmä alkaa maaliskuun alussa.

Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin! 

"Ryhmän avulla opin laittamaan rajat alkoholistiäidilleni ja uskalsin vihdoin keskittyä omaan perheeseeni ja onneeni." Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmään osallistunut kahden lapsen vanhempi.

Vanhemmuutta tukevia vertaisryhmiä järjestetään vuoden 2018 aikana Porin lisäksi myös Lieksassa, Joensuussa ja Kuopiossa. Lue lisää Lasinen lapsuus -ryhmistä tueksesi-osiosta.