Ohjattua vertaistukea Kuopiossa alkaen 14.2.

Lasinen lapsuus -ryhmä alkaa Kuopiossa 14.2. Ryhmän pääpaino on lapsuudenkokemusten käsittelyn lisäksi vanhemmuuden ja arjen tuessa.

Kuvassa roikkuvia lehtiä ja teksti "Juotiinko lapsuudenkodissasi liikaa?"

 

Lapsuudenkodin runsas alkoholinkäyttö haastaa usein omaa itsenäistymistä ja toisaalta vanhemmuutta. Joka neljäs suomalainen on lapsuudessaan kokenut haittoja läheisen aikuisen juomisesta. Haitat eivät tiivisty ainoastaan lapsuuteen, vaan niistä voi muodostua taakka myös aikuisena.

A-klinikkasäätiö ja Savon mielenterveysomaiset - FinFami ry järjestävät yhteistyössä vertaistukiryhmän lasisen lapsuuden kokeneille nuorille aikuisille. Ryhmän pääpaino on lapsuudenkokemusten käsittelyn lisäksi vanhemmuuden ja arjen tuessa. Ryhmään ovat tervetulleita sekä pienten lasten vanhemmat että perheellistymisestä haaveilevat. Ryhmä kokoontuu yhteensä kahdeksan kertaa Vamos Kuopion tiloissa Sepänkadulla joka toinen keskiviikko klo 15-17. Ensimmäinen tapaaminen on 14.2.

Vertaistukiryhmää ohjaavat kokeneet ryhmänohjaajat Marjo Hodju ja Tiina Puranen. Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan ottamalla yhteyttä Tiinaan: tiina.purane(at)omary.fi tai 040 556 4292 (myös whatsapp). Osallistuminen on ilmaista ja ryhmään pääsee 10 ensimmäistä ilmoittautujaa. 

Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin! 

"Ryhmän avulla opin laittamaan rajat alkoholistiäidilleni ja uskalsin vihdoin keskittyä omaan perheeseeni ja onneeni." Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmään osallistunut kahden lapsen vanhempi.

Vanhemmuutta tukevia vertaisryhmiä järjestetään vuoden 2018 aikana Kuopion lisäksi myös Joensuussa ja Porissa. Lue lisää Lasinen lapsuus -ryhmistä tueksesi-osiosta.