Ohjattua vertaistukea Kuopiossa alkaen 26.9.

Vertaistukiryhmä pienten lasten vanhemmille, jotka ovat omassa lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisen päihteiden käytöstä.

Kuvassa pieni lapsi, jonka molemmissa käsissä aikuinen. Lisäksi tekstit "Juotiinko lapsuudenkodissasi liikaa?" sekä "Tuntuuko lapsiperhearki raskaalta?"

 

Lapsuudenkodin runsas alkoholinkäyttö haastaa usein omaa vanhemmuutta. Joka neljäs suomalainen on lapsuudessaan kokenut haittoja läheisen aikuisen juomisesta. Haitat eivät tiivisty ainoastaan lapsuuteen, vaan niistä voi muodostua taakka myös aikuisena.

A-klinikkasäätiö, Kuopion Ensikotiyhdistys ja Kirkkopalvelut järjestävät yhteistyössä vertaistukiryhmän pienten lasten vanhemmille, jotka ovat omassa lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisen päihteiden käytöstä. Ryhmän pääpaino on lapsuudenkokemusten käsittelyn lisäksi vanhemmuuden ja arjen tuessa.

Ryhmä kokoontuu yhteensä yhdeksän kertaa Ensikotiyhdistyksen tiloissa (Tulliportinkatu 34) keskiviikkoisin klo 16-18. Ensimmäinen tapaaminen on 26.9.

Vertaistukiryhmää ohjaavat kokeneet ryhmänohjaajat Anne Bäck ja Kaisa Ovaskainen. Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan ottamalla yhteyttä Anneen: anne.back(at)kuopionensikoti.fi tai 044 369 7215 (myös whatsapp). Osallistuminen on ilmaista ja ryhmään mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautujaa. Lastenhoitoapu järjestyy ryhmäkertojen ajaksi tarvittaessa.

Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin! 

"Ryhmän avulla opin laittamaan rajat alkoholistiäidilleni ja uskalsin vihdoin keskittyä omaan perheeseeni ja onneeni." Lasinen lapsuus -vertaistukiryhmään osallistunut kahden lapsen vanhempi.

Vanhemmuutta tukevia vertaisryhmiä järjestetään vuoden 2018 aikana Kuopion lisäksi myös Lieksassa ja Porissa. Lue lisää Lasinen lapsuus -ryhmistä tueksesi-osiosta.

***

A-klinikkasäätiö järjestää Kuopiossa ammattilaisille suunnatun koulutustilaisuuden 22.8. klo 8.30-10.30 otsikolla Päihteidenkäyttö lapsuudenkodissa ja oma vanhemmuus. Tilaisuuden aikana tarkastelemme perheen aikuisten päihteidenkäyttöä yleisenä ilmiönä ja lapsen näkökulmasta. Paneudumme lisäksi lapsuudenkodin päihteidenkäytöstä haittoja kokeneen aikuisen kokemusmaailmaan ja tuen tarpeeseen erityisesti oman vanhemmuuden näkökulmasta. Koulutuspaikkana toimii Hotelli Jahtihovi osoitteessa Snelmanninkatu 23. Ilmoittaudu mukaan 16.8. mennessä lähettämällä sähköpostia sara.makarainen(at)a-klinikka.fi. Koulutus on ilmainen.