Pullopostia lapsuudesta alkaa Yle TV1:llä 17.2.

Sarja pureutuu kaikkein yleisimpään alkoholiongelmaan, juomisen läheisille aiheuttamiin kärsimyksiin päähenkilön lapsuudentarinan kautta.

Pullopostia lapsuudesta alkaa Yle TV1:llä 17.2.

”Juopon pennut on kilttejä ja meitä yhdistää joku kyky havaita ja välttää konflikteja”

Ylen alkuvuoden 2015 suurpanostus alkoholiaiheisiin tv-ohjelmiin pureutuu nyt määrällisesti kaikkein yleisimpään alkoholiongelmaan, juomisen läheisille aiheuttamiin kärsimyksiin. Tiistaina 17.2. klo 20 esitetään ensimmäinen jakso 6-osaisesta sarjasta. Pullopostia lapsuudessa -kokonaisuudessa on jo avattu verkkosivut ja esitetty radiodokumentti, joka on edelleen kuultavissa Yle Areenassa. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pullopostia lapsuudessa -verkkosivuilla esitetään 10 kysymystä alkoholistin aikuiselle lapselle koskien tyypillisimpiä alkoholistin kanssa kasvamisen pitkäaikaisvaikutuksia. Monivalintakysymysten lisäksi vastaajia pyydetään kirjoittamaan selviytymiskeinoistaan. Kirjoituksista päivitetään lukemistoa sivulle Näin alkoholistien aikuiset lapset selviytyvät.

Jokaisen tv-sarjan jakson jälkeen klo 20:30 käynnistyy yle.fi/pulloposti -osoitteessa chat, jossa ovat paikalla  jakson päähenkilö ja aiheen parissa työskentelevä ammattilainen (A-klinikkasäätiö, Alkoholistien aikuiset lapset, Helsingin nuorisoasema, Mielenterveyden keskusliitto, Suomen Mielenterveysseura). Sivustolle on kerätty myös tietoa auttajista, joiden puoleen voi kääntyä, jos tarvitsee tukea omaan elämäntilanteeseen.

A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus – Sirpaleinen mieli -hanke on ollut mukana tv-sarjan päähenkilöiden etsimisessä sekä kommentoinut sarjaa ja sen nettisivuja niiden suunnitteluvaiheissa. Hanketta ovat mukana toteuttamassa Mielenterveyden keskusliitto ja Suomen Mielenterveysseura.

 Lue sarjan kuvaus Ylen sivuilta
 Tutustu ohjelman verkkosivuihin
 Radiodokumentti Yle Areenassa