Sekasin-chatti nuorille aukeaa jälleen

Suuren suosion saanut Sekasin-chatti avataan jälleen 19.1.2017 klo 10 ja se on avoinna joka päivä klo 07─24 osoitteessa www.sekasin.fi.

Nuorten henkinen henkinen pahoinvointi nousi kouriintuntuvasti esiin viime vuoden toukokuussa viikon avoinna olleen Sekasin-chatin yhteydessä. Chatti avataan Sekasin-logojälleen 19.1.2017 klo 10 ja se on avoinna joka päivä klo 0724 osoitteessa www.sekasin.fi.  Päivystämässä ovat mielenterveys- ja päihdejärjestöjen työntekijät, nuorten parissa toimivat kumppaniorganisaatiot sekä koulutetut vapaaehtoiset. Palvelua koordinoi Suomen Mielenterveysseura.

Viime kevään YLEn Sekasin-hankkeessa tuotettiin nuorten mielenterveyskysymyksiä esiin nostava draamasarja sekä nuoria koskettavia sisältöjä eri ohjelmiin ja kanaviin. Chatti oli avoinna vuorokauden ympäri 23.─29.5.2016. Siellä nuorilla oli mahdollisuus keskustella mielenterveyden ammattilaisten ja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa mistä tahansa huolista. Viikon aikana käytiin 1239 keskustelua muun muassa masennuksesta, ahdistuksesta, itsetuhoisuudesta ja yksinäisyydestä. Halukkaita oli jonossa kymmenkertainen määrä.

Me-säätiön tuella ylläpidettävä Sekasin-palvelu avautuu torstaina 19.1.2017 klo 10 alkaen. Jatkossa chatti on avoinna klo 07─24 vuoden jokaisena päivänä.

A-klinikkasäätiöstä Lasinen lapsuus -toiminnan, Nuortenlinkin ja Päihdelinkin työntekijät ovat viikoittain päivystysvuorossa. ”Meistä oli hienoa olla mukana tässä viime toukokuussa, sillä nuorten kanssa päästiin merkittäviin keskusteluihin todella nopeasti” kertoo Lasinen lapsuus -toiminnan projektipäällikkö Minna Ilva. ”Chatti on helppo ja nuorelle luonteva tapa hakea apua tai neuvoa mihin tahansa huoleen. Uskomme, että puolen tunnin keskustelulla luotettavan, turvallisen ja kannustavan aikuisen kanssa voi olla valtavakin merkitys nuoren jaksamiselle.”

Chattia koordinoi Suomen Mielenterveysseura. Mukana nuorten kanssa keskustelemassa on mielenterveys- ja päihdejärjestöjen työntekijöiden ja koulutettujen vapaaehtoisten lisäksi useita nuorten parissa toimivia järjestöjä, kuten Nuorten kriisipiste, Nyyti ry ja EHYT ry.

Lisätietoja:

Chatti ja tietoa avunhakemisesta nuorille löytyy osoitteesta: www.sekasin.fi

Satu Raappana-Jokinen, verkkokriisityön päällikkö, Suomen Mielenterveysseura, puh. 040 840 6681, [email protected]

Minna Ilva, projektipäällikkö, A-klinikkasäätiö, puh. 044 3534932, [email protected]
 

Lasinen lapsuus ylläpitää tukipalvelua kodin päihteidenkäytöstä haittoja kokeville nuorille osoitteessa varjomaailma.fi

Päihdelinkki.fi tarjoaa luotettavaa tietoa, tukea ja neuvontaa päihteistä ja riippuvuuksista.

Nuortenlinkki.fi on nuorille suunnattu verkkopalvelu, jonka tavoitteena on päihteiden liikakäytön ehkäisy ja siihen liittyvä elämänhallinnan tukeminen.

Me-säätiön tavoitteena on vähentää lasten, nuorten ja perheiden syrjäytymistä ja eriarvoistumista Suomessa mesaatio.fi