en | sv | fi

Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia


Tehdään yhdessä lapsuusmuistoista parempia

header menu

Olet täälläOlet täällä


Uusi Varjomaailma avattu

Vanhempien juomisesta saa puhua – nyt yhä useammin eri tavoin!

A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminnan ylläpitämä Varjomaailma.fi -verkkosivusto on uudistunut kokonaan. Sivusto on nyt yhä selkeämmin verkkopalvelu sanan varsinaisessa merkityksessä.

Nuorille on tarjolla vertaiskokemusten lisäksi yhä monipuolisempi ja käytännöllisempi valikoima apua, tukea ja neuvoja ammattilaisilta. Varjomaailmasta löytyy nyt erilaisia tukipolkuja anonyymista nettineuvonnasta avunhakemista helpottavaan puheeksiottovälineeseen.

Varjoblogista nuoret voivat lukea omakohtaisia kertomuksia, tietoiskuja ja ajankohtaisjuttuja aikuisten juomiseen liittyen, sekä kommentoida niitä.

Varjomaailmasta löytyy nyt myös puheeksioton tueksi tarkoitettu Muistilista. Se on itse täytettävä lomake, jonka voi lähettää tai printata ja ottaa mukaansa auttavalle taholle silloin kun paikka on tiedossa, mutta sanat eivät riitä.

Varjomaailman keskeisenä tukimuotona jatkaa avoin Varjofoorumi sekä ammatillisesti ohjatut, suljetut nettiryhmät, joiden kautta on vuosien saatossa autettu jo yli sataa nuorta. Niissä on mahdollista saada itselle räätälöityä palveluohjausta sekä päivittäistä aikuisen tukea kiireettömästi. Seuraava ryhmä alkaa lokakuussa.

Sivuston tulevia uutuuksia ovat Varjoneuvonta ja Varjochat, jotka avautuvat syksyn 2014 aikana.

Varjoneuvonnan kautta nuori voi pyytää aikuiselta neuvoja nimettömästi kahden kesken. Varjochatin kautta taas pääsee kohtaamaan muita samassa tilanteessa eläviä nuoria sekä ammattilaisia reaaliajassa.

Varjomaailman visuaalista ilmettä on uudistettu nuorilta saadun palautteen mukaan. Useimmat Varjomaailmaa käyttävät nuoret käyvät kotonaan läpi synkkiäkin asioita – uusittu Varjomaailma tarjoaa nuorille rauhoittavan oman paikan, jossa he voivat selventää tuntemuksiaan ja saada myös konkreettisia neuvoja.

Myös tekniikka on uudistettu nuorten toiveesta. Varjomaailmaa käytetään usein kodin ulkopuolella, koska monen nuoren on vaikea olla kotona. Kaikki Varjomaailma-sivun sisällöt ja sovellukset toimivat mobiililaitteilla kuten kännyköillä ja tableteilla.

Tutustu uuteen Varjomaailman ja välitä sanaa nuorille, jotka voivat tuntea jonkun tukea tarvitsevan. Liity Varjomaailman Facebook-ryhmään ja Twitteriin saadaksesi viimeisimmät kuulumiset!

Lisätiedot:

Varjomaailman suunnittelija ja ylläpitäjä,

Koko Hubara

[email protected]

www.varjomaailma.fi

Varjomaailmassa toimii ohjaajina luotettavia aikuisia. Koulutukseltaan he ovat sosiaalityöntekijöitä, sairaanhoitajia, sosionomeja tai sosiaalikasvattajia. Vanhempien juomisesta saa puhua. Et ole yksin.

 

×