Varjomaailmaan avattu uusi palvelu: Varjoneuvonta

Nuori voi nyt pyytää apua helposti ja nimettömänä Varjomaailma.fi -verkkopalvelussa.

Varjomaailma.fi-verkkopalveluun on avattu uusi, täysin nimetön neuvontapalvelu, eli Varjoneuvonta. Se löytyy osoitteesta www.varjomaailma.fi/varjoneuvonta ja sivuston ylänavigaatiosta.

Varjoneuvontaan voi lähettää kaikenlaisia kysymyksiä läheisten aikuisten päihteidenkäyttöön, esimerkiksi vanhempien juomiseen liittyen. Varjoneuvonta on tarkoitettu pääasiassa 12-18-vuotiaille nuorille.

Varjoneuvonta ei vaadi rekisteröitymistä sivustolle. Varjomaailman tavoitteena on tarjota erilaisia polkuja avun piiriin, myös niille, jotka eivät uskalla hakea sitä edes nimimerkin turvin internetistä.

Varjoneuvonnan vastaajina toimivat lastensuojelun ja päihdeongelmien ammattilaiset, Varjofoorumilta ja suljetuista nettiryhmistä tutut ”Varjomaailman aikuiset”. He tarjoavat olkapään ja tukea vaikeissa tilanteissa, auttavat tunnistamaan elämässäsi jo olevia luotettavia aikuisia, joiden puoleen voisi kääntyä, ja neuvovat erilaisiin palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Nuoria kohtaavana ammattilaisena voit ohjata nuoren kysymään Varjoneuvonnasta ihan mitä tahansa, luottamuksellisesti. Avun pyytäminen on helppoa ja turvallista!