Apua ja tukea nettiryhmistä

 

Mä oon elänyt lasista lapsuutta. Mun isän alkoholismi on vaikuttanut ja vaikuttaa vieläkin mun elämään. Meidän perheessä aihe on melkein aina ollut sellanen "elefantti olohuoneessa", joten ajattelin pitkään, ettei siitä saisi puhua. Mä yritin kertoa yhdelle aikuiselle. Hän sanoi mulle: "joskus aikuiset tykkää juoda" ja siinä meni hukkaan se kaikki rohkeus, mitä olin kerännyt avautumiseen. Onneksi mä lopulta uskalsin kertoa toisellekin aikuiselle, ja onneksi hän rohkaisi mua ilmoittautumaan ryhmään. Oon muutaman kerran ollut mukana Lasisen lapsuuden nuorten nettiryhmissä, joita silloin kutsuttiin Varjomaailman nettiryhmiksi. Oon niin kiitollinen siitä avusta, mitä sain. Haluan jakaa mun ajatuksia ryhmistä, jos se auttaisi jotakuta ilmoittautumaan.

 

Ensimmäistä kertaa nuorten nettiryhmään tullessa mä mietin paljon sitä, että onko tää mulle sopiva tapa käsitellä asioita. Mietin myös, että onko meillä riittävä ongelma, että enhän vie jonkun toisen paikkaa. Mä juttelin ryhmästä seurakunnan nuorisotyönohjaajan kanssa ja hän rohkaisi mua ilmoittautumaan ryhmään. Hän sanoi, että ryhmän miettiminen on hyvä syy ilmoittautua. En muista mikä mut lopulta sai ilmoittautumaan, mutta oon iloinen, että ilmoittauduin.

 

Kun ryhmä alkoi ja tehtiin esittelyt itsestämme, nuo ajatukset jäivät taka-alalle, mutta nousivat hetkittäin mieleen. Kun ryhmä eteni, jäivät ajatukset lopulta pois ja musta alkoi tuntua, että todellakin mun paikka on tässä ryhmässä ja tajusin, että todellakin tästä on apua. On apua itselleni ja on apua myös toisille ryhmäläisille. Vertaistuki on niin hieno asia! Saa itse käsiteltyä asioita, kun miettii omaa tarinaa ja kun kuulee muiden tarinoita. Ei ole niin yksin niiden asioiden kanssa, kun huomaa, että muutkin kokevat samankaltaisia asioita elämissään.

 

Toista kertaa ryhmään tullessa, mulla pyöri nämä ajatukset uudestaan mielessä. En antanut niiden häiritä, koska tiesin, että ryhmästä oli ennenkin ollut mulle apua. Oli kivaa, kun osa ryhmässä oli tuttuja ja turvallisia. Oli myös kivaa "tutustua" uusiin ihmisiin. Tietenkään ei ole kivaa kuulla, että muut joutuu kokemaan samaa, mutta tällä hetkellä olen iloinen, että muutkin nuoret löysivät nämä sivut ja löysivät nuorten nettiryhmän ja ilmoittautuvat mukaan. Toivon, että mahdollisimman moni löytäisi nämä Lasisen lapsuuden sivut ja päätyisi nuorten nettiryhmään. Toivon, että jokainen lasista lapsuutta elävä/elänyt saisi apua ja tukea.

 

Jos sä mietit noita samoja asioita, mitä mä oon miettinyt, niin rohkaisen sua kokeilemaan Lasisen lapsuuden nuorten nettiryhmää. Sun asiat on todellakin tärkeitä ja jos oot näille Lasisen lapsuuden sivuille päätynyt, niin luulen, että sulla voi olla syy tulla ryhmään.

 

Tikku_nekku

 

 

Lue lisää: Syksyn 2021 vertaistuelliset nettiryhmät nuorille