CHAT 10.2. Häpeästä

Vuoden toisen teemachatin aiheena on häpeästä. Miten päästä eroon häpeästä? Puhutaan häpeästä! Puhutaan, koska häpeä asuu hiljaisuudessa.

Häpeä on miltei jokaiselle lasista lapsuutta eläneelle melko vahva kokemus. Puhumattomuuden ilmapiirissä vaikeissa oloissa elävä lapsi kääntää inhon ja syyllisyyden helposti itseensä. Häpeästä tulee osa identiteettiä. Häpeä ja heikko omanarvontunto ovat paitsi raskas viitta kantaa arjessa, myös este sille, että lasisesta lapsuudestaan kärsivä ihminen uskaltaisi myöntää avuuntarpeensa, ja toisaalta kokisi olevansa avun arvoinen.

Häpeää voi kuitenkin myös helpottaa. Joku sanoo pystyneensä heittää viitan kokonaan harteillaan, toinen uskaltaa vuosi vuodelta paremmin olla oma itsensä. Jutellaan näistä häpeän kokemuksista porukassa, jossa ei tarvitse hävetä yhtään! Vaihdetaan kokemuksia, jaetaan vinkkejä!

Chat järjestetään to 10.2 klo 18-20.

Salasanamme on tuolloin: Viittapois!

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain aukiollessa).

Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa. Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla. Mukana chatissa Lasisen lapsuuden työntekijä Janne Takala ja vertaiskeskustelija Satu. 

Olet lämpimästi tervetullut!


kuva: Veikko Venemies / Unsplash