CHAT 16.7. "Häpeästä"

Lasinen lapsuus -chatin seuraavana aiheena on häpeä ja siitä vapautuminen! 

Lähes kaikki lasista lapsuutta eläneet ovat joutuneet kosketuksiin häpeän tunteiden kanssa. Häpeä on voinut määrittää omaa olemista ja tekemistä niin vahvasti, että siitä on muodostunut osa omaa identiteettiä. Häpeästä tulee paitsi iso osa ongelmaa, myös este ratkaisujen löytämiselle esimerkiksi osallisuuden, puhumisen tai avunhakemisen avulla.

Chatissa puhumme siitä, miksi koemme häpeää toisten ihmisten, vanhempiemme, tekemisestä. Häpeämmekö koettuja asioita yhä aikuisena? Miten häpeän kolhimaa itsetuntoa voi vahvistaa? Voimmeko oppia uskomaan hyvään itsessämme?

Jaetaan kokemuksia, neuvoja ja huolia – aikuisten kesken! 

Aihetta ehdotti edellisen chattimme osallistuja. Kiitos hänelle! Chatissa voi joka kerta ottaa puheeksi muitakin omaan lasiseen lapsuuteen liittyviä asioita. Tervetuloa siis mukaan kaikki uudet ja vanhat chattaajat!

Chat järjestetään to 16.7. klo 18-20.
Salasanamme on tuolloin: päästäirti

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin aukiollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa. Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla. Mukana keskustelemassa on Lasinen lapsuus -työntekijä Janne Takala ja vertaisohjaaja Satu.

Olet lämpimästi tervetullut!

 

kuva: Veikko Venemies / Unsplash