CHAT 17.2. Sisäinen turva

Tunnistatko elämässäsi tilanteita, joita jännität aina, vaikka samankaltainen tilanne toistuisi kuinka usein? Tilanne itsessään voi olla hyvinkin arkinen, esimerkiksi kaupassa käynti, työpaikan kahvihuoneeseen meno, uuden ihmisen tapaaminen tai vaikkapa ruokailu muiden seurassa, mutta se voi aiheuttaa valtavasti jännitystä ja ahdistusta.

Sosiaalisen ahdistuneisuuden taustalla on usein traumaperäisiä syitä. Jotakin sellaista on tapahtunut elämässä, joka on rikkonut perusturvallisuuden tunteen, usein jo lapsuudessa. Itsensä pakottaminen ahdistaviin ja jännittäviin tilanteisiin auttaa ehkä tottumaan epämiellyttävään tunnetilaan ja jotenkin selviämään sen kanssa, mutta se ei vie ahdistusta eikä jännittämistä pois.

Sisäisen turvan tunnetta on kuitenkin mahdollista vahvistaa ja oman kehon rauhoittamista harjoitella.

Tule mukaan chattailemään sisäisestä turvasta; jaetaan ajatuksia ja kokemuksia, oivalletaan yhdessä.

Chat järjestetään to 17.2 klo 18-20.

Salasanamme on tuolloin: Turvassa!

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain aukiollessa).

Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa. Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla. Mukana chatissa Lasisen lapsuuden työntekijä Laura Barck ja vertaiskeskustelija Johanna. 

Olet lämpimästi tervetullut!


kuva: Veikko Venemies / Unsplash