CHAT TO 21.4. Oma alkoholinkäyttö

Tule mukaan chattiin pohtimaan, mitä ajatuksia oma alkoholin käyttösi sinussa herättää.

Kun on lapsena/nuorena elänyt kodissa, jonka arkea vanhempien liiallinen juominen on haastanut, saattaa alkoholiin olla hankala suhtautua vielä aikuisenakin.

Joku saattaa kokea syyllisyyttä yhdestäkin lasillisesta viiniä ruoan kanssa, toinen ei uskalla alkoholismiin sairastumisen pelon vuoksi ottaa lasillistakaan. Osalle taas alkoholi on muodostunut haasteeksi omallakin kohdalla ja se saattaa herättää ristiriitaisia tunteita; miten ihmeessä olen itse päätynyt tähän, mihin en ainakaan halunnut?

Osalle taas suhtautuminen alkoholiin on muovautunut vuosien varrella jo varsin mutkattomaksikin ja se on tänä päivänä vain asia muiden joukossa.

On oma suhteesi alkoholiin mikä vain, tule mukaan jakamaan ajatuksiasi aiheesta seuraavaan chattiimme. Pohditaan yhdessä alkoholin vaikutuksia elämässä ja liittyvätkö tuntemukset enemmänkin lapsena koettuun, kuin nykytilanteeseen? Miten erottaa nämä toisistaan? Ja mikäli alkoholi haastaa arjessa, miten voisi helpottaa omaa oloaan sekä löytää omanlaisensa tasapainon asian suhteen.

Chat järjestettiin to 21.4. klo 18-20.

Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa. Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla. Mukana chatissa Lasisen lapsuuden työntekijä Laura Barck ja vertaiskeskustelija Satu. 

Olet lämpimästi tervetullut!


kuva: Veikko Venemies / Unsplash