CHAT 24.11. Vanhemman rajaaminen

Lasisen lapsuuden chatissa puhuttaa seuraavaksi yhteydenpidon rajaaminen vanhempaan.

Moni kipuilee yhä aikuisena vanhempansa edelleen aiheuttamaa stressistä. Olemme joskus hieman hirtehisesti kysyneet loppuuko lasinen lapsuus koskaan. 

Yhteydenpito vanhemman kanssa voi olla yksipuolista ja vain vanhemman tarpeita huomioivaa. Yhteydenottoihin voi liittyä päihtymystä tai kohtuuttomia odotuksia vanhemman taholta. Jokainen puhelu voi olla raskas kokemus.

Aikuinen lasinen lapsi kokee hyvin ristiriitaisia tunteita. Ikääntyvän vanhemman auttaminen voi tuntua velvollisuudelta, vaikka itse olisi lapsena jäänyt vaille ikätasoon kuuluvaa huolenpitoa. Huolta voi herättää vanhemman terveys, juominen, talous, yksinäisyys ja monet muut seikat. Kuuluko minun huolehtia, vaikka minusta ei huolehdittu? Joku voi jopa miettiä, mahdollistaako vanhemmasta huolta pitäminen hänen juomisensa. 

Onko meidän oltava tekemisissä läheisen kanssa, joka ei pysty huomioimaan meidän omaa hyvinvointiamme ollenkaan? Vai olisiko meillä velvollisuutemme huolehtia ensisijaisesti omasta hyvinvoinnistamme. Voimmeko edes olla läheistemme tukena, jos emme ensin pidä itsestämme huolta? Missä tapauksessa yhteys vanhempaan kannattaa katkaista?

Vaikeita kysymyksiä, joihin ei ole yksiselitteisiä vastauksia. Mutta niistä on voitava puhua avoimesti ja ilman syyllisyyttä aikuisten kesken. Tässä chatissa siihen on erinomainen tilaisuus!

Chatissamme voi aina ottaa puheeksi muitakin omaan lasiseen lapsuuteen liittyviä asioita. Tervetuloa siis mukaan kaikki uudet ja vanhat chattaajat!

Chat järjestetään ke 24.11. klo 18-20.
Salasanamme on tuolloin: huolipois 

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin auki ollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa. Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.

Chattia ohjaavat talon puolesta tällä kertaa vertaiskeskustelijat Satu ja Johanna.

Olet lämpimästi tervetullut!

kuva: Veikko Venemies / Unsplash