CHAT 25.3. Kiintymyssuhteet

Tule mukaan chattiin pohtimaan, miten elämämme ensimmäiset ihmissuhteet vaikuttavat meihin vielä aikuisena!

Pohja sille, millä tavoin toimimme aikuisena ihmissuhteissamme, luodaan jo varhain lapsuudessa. Kun aikuisena muodostamme ihmissuhteita ja päästämme jonkun ihmisen lähellemme, meissä aktivoituvat lapsuudessa omaksutut kiintymysmallit. Lasta hoivaavien aikuisten sensitiivisyys ja vuorovaikutus lapsen kanssa ohjaavat pitkälti sitä, millaiseksi kiintymyssuhde muodostuu. Kiintymysmalli ei siis ole luonteenpiirre, vaan se kehittyy lapsena ensimmäisten elinvuosien aikana.  Tämä kiintymysmalli ohjaa myöhemmin tunnemaailmaa ja käyttäytymistämme ihmissuhteissamme. Kiintymysmallit ovat ikäänkuin oletusmalleja, jotka toimivat aikuisena mm. parisuhteen perustana ja vanhemmuudessamme.

Oman kiintymystyylin ymmärtäminen voi olla hyvin selittävää ja paljastaa pinnan alla olevia, hyvinkin alitajuisia taipumuksia. Hyvä uutinen on se, että kiintymyssuhdetyyli ei ole muuttumaton, vaan ristiriitaista ja välttelevää kiintymystyyliä voi lähteä eheyttämään ja voimaantumaan kohti turvallisempaa kiintymystä. 

Tule mukaan juttelemaan kiintymyssuhteista ja niiden vaikutuksesta meissä jokaisessa. 

Chat järjestetään pe 25.3. klo 18-20.

 

Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa. Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla. Mukana chatissa Lasisen lapsuuden työntekijä Laura Barck ja vertaiskeskustelija Johanna. 

Olet lämpimästi tervetullut!