CHAT TO 2.7. "Puhuminen"

Lasinen lapsuus -chatissa puhutaan puhumisesta! Tämänkertainen chat on myös turvallinen tilaisuus puhua omista kokemuksistaan vaikka ensimmäistä kertaa muille ihmisille!

Vaikeista asioista puhumisessa on paljon hyödyllisiä puolia. Keskusteleminen on väline purkaa pahaa oloa ja saada helpotusta vaikeaan tilanteeseen. Läheisen ihmisten kanssa puhuminen on ainut tapa välttää väärinkäsitykset ja saada omat tarpeet ilmaistua. Puhuminen ja kirjoittaminen ovat myös tapoja jäsentää omia ajatuksia ja saada kielteisinä pyörivät ajatukset aisoihin.

Kuitenkin omasta lasisesta lapsuudesta puhuminen koetaan vaikeaksi. Esteinä ovat esimerkiksi häpeä ja leimautumisen pelko. Alentunut itsetunto voi myös saada ihmisen ajattelemaan, että muita ihmisiä eivät huoleni kiinnosta.

Keskustellaan siis chatissa lasisesta lapsuudesta puhumisesta! Kannattaako tai pitääkö ystäville, partnerille tai työkaverille kertoa omasta taustasta? Miten sen voi tehdä? Onko tapauksia, joissa itseä kannattaa suojella olemalla puhumatta itsestään?

Jaetaan kokemuksia, neuvoja ja huolia – aikuisten kesken! 

Chatissa voi joka kerta ottaa puheeksi muitakin omaan lasiseen lapsuuteen liittyviä asioita. Tervetuloa siis mukaan kaikki uudet ja vanhat chattaajat!

Chat järjestetään to 2.7. klo 18-20.
Salasanamme on tuolloin: puhuhänelle

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin aukiollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa. Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla. Mukana keskustelemassa on Lasinen lapsuus -työntekijä Janne Takala.

Olet lämpimästi tervetullut!