CHAT TO 4.11. "Läheisen menettämisestä"

Kun illat pimenevät ja joulun juhla-aika lähestyy, moni mietiskelee läheisiä, perhettä ja lapsuusmuistoja.

Lauantaina 6.11. vietetään pyhäinpäivää, toiselta nimeltään vainajien muistopäivää. Lasinen lapsuus -chatissa puhutaan edeltävän viikon torstaina yleisemmin läheisen menettämisen surusta. Kuten Läheistenpäivän blogissamme kuvasimme runoilija Tarita Ikosta lainaten, voi alkoholistin lapsi menettää vanhempansa monta kertaa. Chattiimme ovatkin tervetulleita kaikki, joita mietityttää vanhamman tai muun läheisen menettäminen tavalla tai toisella - jo tapahtunut, tai pelko tulevasta.

Chatissa on tällä kertaa mukana keskustelussa asiantuntijavieraana Ilona Mäki Sininauhaliitosta. Sininauhaliitto on julkaissut teoksen Päihdekuolema ja vaiettu suru, joka käsittelee niitä erityisiä koskettavia kysymyksiä, joita päihdeongelmaisen läheisen menehtymiseen liittyy. Sininauhaliitto koordinoi lisäksi järjestöjen yhteistä Vaiettu menetys -sivua, jossa voit käydä muistamassa omaa menetettyä läheistäsi tai hiljentyä muiden ihmisten muistojen äärelle.

Mukana chatissa tuttuun tapaa myös vertaiskeskustelija Satu sekä Lasinen lapsuus -työntekijä Janne Takala.

Chatissamme voi aina ottaa puheeksi muitakin omaan lasiseen lapsuuteen liittyviä asioita. Tervetuloa siis mukaan kaikki uudet ja vanhat chattaajat!

Chat järjestetään to 4.11. klo 18-20.
Salasanamme on tuolloin: kaipuuni 

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin auki ollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa. Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.

Olet lämpimästi tervetullut!

Tarjoamme myös kahdenkeskistä chat-keskustelumahdollisuuksia työntekijämme tai osaavan vertaisen kanssa. Lue lisää ja varaa rohkeasti oma aikasi: https://lasinenlapsuus.fi/tukea/aikuisten-yksilo-chat

 


kuva: Veikko Venemies / Unsplash