Marraskuun ensimmäisessä chatissa puhutaan läheisriippuvuudesta ja siitä, mitä se tarkoittaa pienen lapsen vanhempana.
Lapsen saaminen on ihana asia ja monille jopa unelmien täyttymys. Joskus kuitenkin vauvan mukana voi tulla myös ahdistusta, väsymystä, masennusta tai isoja huolia. Vanhemmaksi tuleminen herättää meissä kaikissa erilaisia tuntemuksia ja ajatuksia myös omasta lapsuudesta ja jos oma kasvutarina on vanhempien alkoholinkäytön värittämä, nämä tuntemukset eivät aina ole kovin mukavia. Tämä voi haastaa arkea vauvan kanssa hyvinkin voimakkaasti.
Voimme pohtia näyttäytyykö läheisriippuvuus kenties omassa elämässäsi pienen lapsen vanhempana ja mitä hyötyä sen tunnistamisesta on. Keskustellaan yhdessä siitä, miten suhde oman lapsuuden aikuisiin näkyy nyt suhteessa omaan lapseen. Jaetaan myös kokemuksia ja ajatuksia siitä, miten voi rakentaa vanhemmuutta, joka edistää hyvän siirtymistä seuraavalle sukupolvelle ja auttaisi tietoisesti muuttamaan niitä asioista, joita ei toivo siirtyvän eteenpäin.
Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin ja omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen voi vaikuttaa. Myös omaan vanhemmuuteen voi saada tukea.
On helpottavaa voida jutella kokemuksista saman kokeneiden kanssa. Olipa sinulla tästä ajasta lyhyt tai pidempi aika, tervetuloa keskustelemaan kanssamme vauva-ajan väsymyksestä, masennuksesta tai muista tunteista, joita lapsen saaminen tuonut tullessaan.
Chat järjestetään ke 9.11 klo 18-20
Salasanamme on tuolloin: riippumaton
Keskustelu käydään osoitteessa osoitteeseen https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat. (toimii vain chatin ollessa auki). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa.
Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.
Mukana keskustelemassa on Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry:n vapaaehtoistyön koordinaattori Tanja Laitila ja Lasinen lapsuus työntekijä Johanna Puranen.
Olet lämpimästi tervetullut mukaan!
Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry on vertaistukeen perustuva yhdistys, jonka tarkoituksena on auttaa raskausmasennuksen, synnytyksen jälkeisen masennuksen ja äitiyspsykoosin kokeneita äitejä ja perheitä. Lisäksi yhdistys tiedottaa näistä sairauksista. Äimä ry auttaa kaikkia, joita nämä sairaudet koskettavat eikä mitään virallista diagnoosia ei vaadita. Lisätietoa Äimästä https://aima.fi/
kuva: Veikko Venemies / Unplash