CHAT Joulumietteitä 21.12.

Juttelemme aikuisten ryhmächatissa perinteiseen tapaan jouluajan herättämistä tuntemuksista. Monilla lasisen lapsuuden kokeneilla voivat lapsuuden joulut olla edelleen vahvana muistona mielessä. Jouluun ja muihinkin juhlapyhiin on saattanut kohdistua paljon täyttymättömiä toiveita ja odotuksia.

Vanhemman alkoholismiin liittyvät perheen ongelmatilanteet ovat voineet tiivistyä erityisesti näihin päiviin, ja rauhan ja yhdessäolon sijasta lapsi on saattanut kokea pettymystä, ulkopuolisuuden tunteita ja pelkoakin. Jouluna on saattanut myös olla harvinainen tauko vanhemman juomisesta.

Lasisen lapsuuden kokenut saattaa joutua edelleen miettimään, miten ja missä seurassa omaa jouluaan viettää. Onko yhteydenpito omiin vanhempiin mielekästä? Voiko joulusta nauttia tai voiko sitä olla viettämättä, jos niin haluaa? Miten omanlaiset hyvät joulutraditiot löytyisivät?

Mietitään yhdessä menneitä ja tulevia jouluja. Tule tekemään tämän joulun selviytymissuunnitelma, jos kyseinen juhla-aika edelleen näyttäytyy uhkakuvana mielessäsi.

Jos nämä kysymykset ovat sinulle tuttuja tai aihe kiinnostaa muuten, tule mukaan chattaamaan! Jaetaan ajatuksia - aikuisten kesken!

Chatissa voi toki joka kerralla ottaa puheeksi kaikkia omaan lasiseen lapsuuteen liittyviä asioita. Tervetuloa siis mukaan kaikki uudet ja vanhat chattaajat!

Chat järjestetään ke 21.12. klo 18–20
Salasanamme on tuolloin: havupallo

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain chatin auki ollessa). Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa.

Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla.

Mukana chatissa Lasinen lapsuus työntekijä Johanna Puranen ja vertaiskeskustelija Satu.

Olet lämpimästi tervetullut!

Kuva: Veikko Venemies / Unsplash