CHAT TI 20.10. "Yksinäisyys"

Surun ja vihan jälkeen etenemme vuoden 16. teemachatissamme 20.10 klo 18-20 puhumaan yksinäisyydestä.

Lasisen lapsuuteen liittyy elämän varrella erilaiset kokemukset yksinäisyydestä. Jo varhaisessa vuorovaikutuksessa on voinut olla puutteita. Kasvuiässä moni lapsi joutuu liian vastuulliseen rooliin ja totuttautuu yksin pärjäämisen eetokseen. Lapsi tai nuori voi tuntea olevansa todella yksin vaikeasti ymmärrettävien kodin tapahtumien kanssa.  

Aikuisuuteen lasisen lapsen yksinäisyys voi heijastua esimerkiksi ulkopuolisuuden tunteena, itsetunnon heikkoutena tai haasteina täysipainoisten ja kestävien ihmissuhteiden luomisessa. Yksinäisyyttä voidaan kokea paitsi ystävien ja kuppanien puuttuessa, myös heidän kanssaan. Lohduttomuuden seuratessa lapsuudesta aikuisuuteen turvallisuuden tunne voi olla yhä vaihtelevainen. Ja toisaalta kuitenkin lapsuuden vaikeuksista nousee monilla hienoja sosiaalisia taitoja: empatiakykyä, toisten huomioimista ja herkkyyttä. Armollisuudessa itseä kohtaan on monella opettelemista.

Jutellaan siis yksinäisyydestä ja kaikista siihen liittyvistä ristiriitaisistakin kokemuksista ja tuntemuksista. Jaetaan taakkamme ja sitä keventävät asiat, haetaan toisista heijastuspintaa ajatuksillemme yhdessä.

Chat järjestetään ti 20.10. klo 18-20.

Salasanamme on tuolloin: joukossa

Keskustelu käydään osoitteessa https://lasinenlapsuus.fi/ryhma-chat (toimii vain aukiollessa).

Kirjoitettuasi ensimmäisen kommenttisi saat antaa itsellesi nimimerkin. Oikeaa nimeä, kuvaa tai yhteystietoja ei tarvitse antaa. Chatin kesto on kaksi tuntia. Keskustelu tapahtuu kirjoittamalla. Mukana chatissa Lasinen lapsuus -työntekijä Janne Takala, vertaiskeskustelija Satu ja sosionomi-harjoittelija Iidasofia Lehtinen Diakista. 

Olet lämpimästi tervetullut!


kuva: Veikko Venemies / Unsplash