Cleansing-yhtye lasisten lapsien asialla!

Esittelyssä Siru-blogissa Lasisen lapsuuden työhön rahaa paitakampanjalla kerännyt Cleansing-yhtye. Annetaanpa muusikoiden kertoa, mistä on kysymys!

 

Miten Cleansingille syntyi ajatus Lasinen lapsuus -työn tukemisesta erityistä hyväntekeväisyysbändipaitaa myymällä?

Yhtyeemme tarina rakentuu ajatukselle päihteettömästä elämästä. Täten sanoitustemme teemat pyörivät myös lähtökohtaisesti päihteiden ja niistä koituvien haittojen ympärillä. Näistä kärsivien lasten auttaminen Lasisen Lapsuuden kautta tuntuikin meille hyvin luontevalta ja oikealta ratkaisulta.

 

Voiko kuka tahansa ihminen mielestänne jollain tavalla auttaa lasisesta lapsuudesta kärsivää lasta tai nuorta?

Jokainen on omalla toiminnallaan kykenevä rakentamaan parempaa, toisia auttavaa yhteiskuntaa. Omien voimavarojen ollessa riittämättömät on mahdollista kääntyä useiden eri toimijoiden puoleen, jotka voivat vaikuttaa yksilön toimintakykyyn.


kuva: Patrik Pesonen

 

Teidät on Bandcampissa merkitty mm. hardcore ja straight edge -tägeillä. Haluatteko kuvata, millaista kulttuuria ja arvomaailmaa yhtye toteuttaa?

Hardcore-alakulttuurissa painotetaan tee-se-itse -asennetta ja vaalitaan toista kunnioittavaa ilmapiiriä. Tähän kuuluu myös straight edge -elämäntapa, jossa kieltäydytään periaatteesta kaikista päihteistä. Meille se tarkoittaa turvapaikkaa, jossa voimme olla juuri sellaisia kuin olemme. Suomalainen päihdekulttuuri pitää alkoholin nauttimista jonkinlaisena itsestäänselvyytenä, joka luo ihmisiin painetta käyttää alkoholia. Hardcore- ja streittaripiireissä näin ei kuitenkaan ole.

 

Koetteko lähimmäisitä ja vieraista ihmisistä välittämisen tavalliseksi metallipiireissä?

Hardcore- ja metallipiireissä molemmissa tuntuu vallitsevan samanlainen yhteisöllinen ilmapiiri, johon yksilö otetaan omana itsenään. Toisten kunnioittaminen ja täten myös toisista huolenpitäminen on tavallista, jopa ominaista.

 

Mitä haaveillette Cleansing-yhtyeelle kuuluvan 3 vuoden kuluttua?

Suurin tulevaisuuden suunnitelmamme tällä hetkellä on ensimmäisen täyspitkän julkaisun säveltäminen ja nauhoittaminen. Lähitulevaisuudessa toivomme pandemian tarjoavan yhteiskunnalle mahdollisuuden aueta ja nauttia taas livemusiikista.

 

Bandcampissa voit tutustua yhtyeen musiikkiin ja lukea lisää paitakamppiksesta: 
https://cleansingxxx.bandcamp.com/merch/fragile-childhood-benefit-t-shirt
 

Lasinen lapsuus kiittää Cleansingiä hienosta idesta lasten hyväksi!

 


kuva: Patrik Pesonen