Ilmoittautuminen isien anonyymiin verkkoryhmään on päättynyt

Tiistaina 5.5. alkoi netissä ryhmä lasisen lapsuuden kokeneille isille, joita myös oma päihteiden käyttö mietityttää.

Vanhempien päihteiden käyttö voi haitata lapsen kasvua ja kehitystä niin, että nämä jäljet näkyvät elämässä vielä aikuisenakin. Erityisesti oman perheen perustaminen ja lasten saaminen voivat nostaa esiin näitä lapsuudessa koettuja haasteita. Toisaalta näissä hetkissä asustaa myös mahdollisuus muutokseen, toivo toisenlaisesta tulevaisuudesta ja oman näköisestä vanhemmuudesta. 

A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus- haastava arki- hanke pureutuu erityisesti lasisen lapsuuden varjostaman vanhemmuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Hankkeen kautta järjestetään yhteistyössä eri paikkakuntien osaajien kanssa ammatillisesti ohjattuja vertaistukiryhmiä. Nyt, kun kasvokkain tapaaminen on tauolla, siirrämme ryhmiämme verkkoon.

Toukokuussa aloitti verkkoryhmä lasisen lapsuuden kokeneille isille, joita lapsuudenkokemusten lisäksi oma juominen mietityttää. Ryhmän kautta isille tarjoutuu mahdollisuus jakaa kokemuksiaan ja ajatuksiaan sekä pohtia omaa vanhemmuuttaan ja erityisesti isyyttään, toisten samankaltaista kokeneiden kanssa.

Ympäri Suomea ryhmiin osallistuneet ovat vuosien varrella kertoneet lasinen lapsuus -ryhmällä olleen suuri vaikutus siihen, miten ymmärtää itseään ja ajattelee esimerkiksi omasta vanhemmuudestaan. Ryhmä on auttanut ymmärtämään, miten lapsuuden kokemukset vaikuttavat vielä aikuisenakin ja miten omaa elämäänsä voi tänä päivänä muovata toivomaansa suuntaan. 

Yhteistyössä Kuopion Kirkkopalvelut ry:n Erityisesti Isä -toiminnan järjestettävä ryhmä alkoi 5.5. ja päättyy 18.6. Ryhmään osallistuminen on maksutonta ja mukaan mahtuu 10 isää.