Kuuntelijaksi ja tukijaksi lasista lapsuutta eläneelle nuorille?

Tarjolla vapaaehtoistyötä Ylitse MentorAppissa!

Oletko elänyt lasisen lapsuuden? Koetko oman vointisi ja jaksamisesi olevan hyvä menneisyyden taakasta huolimatta? Oletko koskaan miettinyt, että vertaistuen tarjoaminen lasista lapsuutta eläville nuorille voisi olla sinu juttusi? Haluaisitko tehdä merkityksellistä vapaaehtoistyötä? Jos vastasit kaikkiin kysymyksiin kyllä, yksi hyvä vaihtoehto sinulle voisi olla toimiminen SOS-Lapsikylän YlitseAppissa vertaismentorina! 

YlitseApp on SOS-Lapsikylän Ylitse-hankkeessa kehitetty vertaistukisovellus. Toistaiseksi tukea on tarjottu erityisesti sijaishuollossa eläville nuorille. Nyt haluamme järjestää mentorointia myös kodin mielenterveys- ja päihdeongelmista haittoja kokeville nuorille. A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus toimii yhteistyössä SOS-Lapsikylän kanssa aihepiirin mentorien kouluttamisessa ja tukemisessa.

Mentorin tehtävään saa koulutuksen, joka käsittää kaksi osapäiväistä tapaamiskertaa. Koulutus tapahtuu koronaepidemian aikana kokonaan verkon välityksellä. Koulutus ei sido mentorina toimimiseen, vaan käytettävissä olemisesta sovitaan aina koulutetun mentorin kanssa erikseen tämän tilanteen mukaan. 

Vertaismentorina toimitaan YlitseApp-mobiilisovelluksessa kirjoittamalla keskustellen. Mentorina toimiminen tarkoittaa keskustelutukea aihepiireissä, jotka mentori voi etukäteen määritellä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi ”lasinen lapsuus”, ”tuen hakeminen” tai ”itsenäistyminen”. Mentori tukee nuorta omiin kokemuksiinsa pohjautuen. Mentorointi ei ole terapointia terapiaa, eikä siihen kuulu tapaamisia tuettavan kanssa tai päivystämistä tiettyinä ajankohtina.

Koulutus järjestetään pe 17.4. klo 17-19 ja la 18.4. klo10-15

Jos kiinnostuit, lue lisää YlitseAppista: https://www.sos-lapsikyla.fi/ajankohtaista/lehdet/uudistuva-lastensuojel...

Jos haluat kysyä lisää tai ilmoittaa kiinnostuksestasi, ota yhteyttä: 
oskari.savisalo(at)sos-lapsikyla.fi
​p. 044 761 4183