Lapsuus lasipullossa lähti mukaan A-klinikkasäätiön Tee tuplasti hyvää -kampanjaan!

Lapsuus lasipullossa on neljän naisen syksyllä 2020 perustama blogi. He kuvaavat blogin kertovan ”elämästä lasisen lapsuuden jälkeen ja siitä kuinka särkyneistä sirpaleista kasataan ehjä aikuinen”. Kirjoituksissa käsitellään koskettavia teemoja kuten häpeää, syyllisyyttä ja muita lapsuuden kaltoinkohtelun heijastumia aikuisuudessa.

Lapsuus lasipulossa -blogin perustaja Emmi kertoo blogin alkutaipaleesta ja tarkoituksesta: 
 
”Lapsuus lasipullossa- blogi sai alkunsa siitä, että halusin saada alkoholistien lapsena kasvaneiden äänen kuuluviin. Monesti meidät unohdetaan kun puhutaan päihdeongelmista ja lapset jäävät usein vaille asianmukaista apua. Haluamme tuoda julki sitä, millaisia jälkiä lasinen lapsuus voi jättää ja kuinka kauaskantoisia seurauksia sillä voi olla. Sekä myös sen kuinka monella tavalla lapsuus vaikuttaa elämään ja ihmissuhteisiin. Suosittelen blogin lukemista ihan kaikille, samoja kokemuksia kokeneille se voi toimia vertaistukena ja sen kautta voi ymmärtää itseään taas hieman enemmän. Kaikille muille suosittelen siksi, että meitä alkoholistien lapsia on tässä maassa tuhansia ja uskon, että meistä jokainen tuntee vähintään yhden alkoholistin lapsen, blogi voi antaa siis myös muille uutta näkökulmaa ja ymmärrystä meidän käytökseemme.”

 

Piirros joulupöydästä, missä vanhempi juovuksissa ja lapsi leikkii pöydän alla
kuvitus: Lapsuus lasipullossa -blogin Johanna

 

A-klinikkasäätiön varainkeruukampanja ”Tee tuplasti hyvää” huipentuu kahden päivän aikana, 15.-17.12. Charidy-palvelussa, jossa vapaaehtoiset tiimit keräävät lahjoituksia haittoja vähentävään päihdetyöhön. Lahjoituksia on voinut osoittaa palvelun kautta jo 9.12. alkaen. Yksi tiimeistä on Lapsuus lasipullossa -blogin kirjoittajat. Nimen takana toimivat Emmi, Heidi, Johanna ja Tanja. Emmi kertoo, kuinka he tulivat lähteneeksi kampanjaan mukaan:

”Haluamme omalta osaltamme olla mukana tekemässä vapaaehtoistyötä päihdetyön hyväksi, koska aihe koskettaa meitä ja koemme, että päihdedongelmaiset ovat monesti laiminlyötyjä. Vaikka meidän vanhempamme eivät ole raitistuneet, se ei tarkoita etteikö muilla olisi siihen toivoa. Haluamme tuoda julki viestiä siitä, että alkoholismi ei ole valinta vaan sairaus ja kenenkään ei pitäisi jäädä sairautensa kanssa yksin.” 

A-klinikkasäätiön kampanjan ajatuksena on, että moni voi muuttaa elämänsä suuntaa itse, mutta joku toinen tarvitsee siinä apua. Kenen tahansa maailma voi luisua alamäkeä, jos vastoinkäymiset seuraavat toisiaan tai elämältä tippuu pohja. Lahjoittamalla voi tehdä tuplasti hyvää: saada itse hyvän mielen, mutta tarjota apua sitä kipeästi tarvitsevalle. Lahjoituksilla tehdään konkreettisia asioita.  Tavoitteena on käynnistää vapaaehtoistoiminta ruuanjakoon kadulla. Lahjoitusrahoilla voidaan muun muassa hankkia soppatykki ja ruokatarvikkeita. Ruokajaon yhteydessä asiakkaille tarjotaan myös muita välttämättömyystarvikkeita esim. hygieniaan ja lämmintä ylle.

 

- Lasinen lapsuus -tiimi

 

Kampanja on käynnissä 17.12.2020 asti. Lahjoituksen voi tehdä Lapsuus lasipullossa -tiimin kautta osoitteessa:  https://www.charidy.com/teetuplastihyvaa/61354

Jos haluat mukaan, ehdit vielä ilmoittautua kampanjaan vapaaehtoiseksi:
https://a-klinikkasaatio.fi/ajankohtaista/tule-a-klinikkasaatiolle-vapaa...

Myös Lasisella lapsuudella on oma keräystiimi:  https://www.charidy.com/teetuplastihyvaa/lasinenlapsuus 

Lapsuus lasipullossa -blogia voit seurata osoitteessa https://lapsuuslasipullossa.blogi.net/blog/ ja löydät sen myös Facebookista https://www.facebook.com/lapsuuslasipullossa/ ja Instagramista @lapsuuslasipullossa