Lasinen lapsuus -nettiryhmä (haku päättynyt)

Juotiinko kotonasi lapsuudessasi haitallisesti? Oletko ehkä ajatellut, että nykyiset haasteet voisivat johtua osittain lapsena kokemastasi? Kuormittaako vanhempasi sinua edelleen arjessasi? Jos vastasit kysymyksiin mielessäsi kyllä, saattaisit hyötyä osallistumisesta nettivertaisryhmäämme! Ryhmässä etsitään yhdessä välineitä pärjäämiseen lapsuuden kuorman kanssa aikuisuuden haasteissa.

Lasinen lapsuus -ryhmän aikana käsittelemme aina hyvinvointia ja sen esteitä, omien voimavarojen tunnistamista, erilaisia tuen muotoja, ongelmien ylisukupolvisen kierteen katkaisua, omien rajojen kunnioittamista, sekä sosiaalisen elämän vaikeuksia ja rikkauksia. Erityisteemana ryhmässä on tällä kertaa ikääntyvät vanhemmat ja heihin liittyvät ongelmat, kuten yhteydenpidon kuormittavuus ja omien rajojen suojeleminen, sekä vaikeiden suhteiden aiheuttama mielipaha ja syyllisyyden tunteet.

Ryhmä on anonyymi. Keskustelu käydään kirjoittamalla ulkopuolisilta suljetulla foorumilla omaan tahtiin, sekä iltaan ajoittuvissa livechateissa. Ryhmän kesto on 10 viikkoa ja ajankohta 22.2. - 30.4. Mukaan mahtuu 12 henkilöä. Hakuaika on 8.-11.2. ja valinnoista ilmoitamme meilitse 17.2. Ryhmän ohjaavat kokeneet nettityöntekijät Janne Takala (VTM, sosiaalikasvattaja) ja Emilia Koivistoinen (YTM, sosionomi AMK).

Ryhmästä saat eniten irti, jos varaat aiheiden pohtimiseen ja ajatustesi kirjoittamiseen noin pari tuntia viikossa. Teemoja voi pohtia omaan tahtiin kellonajasta riippumatta. Teemapohdintojen lisäksi chattaamme yhdessä livenä lähes viikottain. Chatit sijoittuvat arki-iltaan 18 ja 21 välille ja kestävät 90 minuuttia. Chatit tapahtuvat kirjoittamalla ilman kuvayhteyttä. Pysyäksesi hyvin mukana ryhmässä osallistuminen myös live-keskusteluihin olisi tärkeätä. Mieti siis, onko sinulla juuri nyt elämässä oikea hetki suunnitella kanssamme askelia kohti valoisampaa elämää!

Hakulomakkeeseen pääset tästä: https://bit.ly/2LtwoNg

Toivottavasti löydät rauhallisen hetken pohtia elämääsi ja tulevaisuuttasi hakemusta täyttäessäsi!

terveisin,
Emilia ja Janne

 

Ohjatun nettivertaisryhmän järjestää A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -työ.

Nettiryhmien lisäksi Lasisella lapsuudella on tarjolla myös kevyempiä tukimuotoja, eli aikuisten teemachatit ja yksilöllisen tuen chatit. Olet tervetullut mukaan näihin, jos aikasi ja jaksamisesi ei rittä nettiryhmään hakemiseen.

 


kuva: Taneli Lahtinen / Unsplash