Perhenrauhanjulistus-kampanja tavoittaa

27.5.2020

 

Kampanja käynnistyi 4.4. Perherauhanjulistuksella, jonka jälkeen tallenne pyöri viikon verran MTV3:n ja YLEn kanavilla. Sivun kokoiset kampanjamainokset julkaistiin 10.4 Helsingin Sanomissa sekä pääsiäisen Iltalehdessä.  Tiedote meni läpi useissa medioissa. A-klinikkasäätiön sivuilla julkaistua mediatiedotteen bitly.linkkiä oli klikattu 655 kertaa. Säätiön mediaseurannan mukaan sanalla perherauhanjulistus löytyy 25 mediaosumaa. 

Lasinen lapsuus laati yhdessä Ensi-ja turvakotien liiton kanssa tiedotteen perheiden palveluiden turvaamisesta 28.4., jossa myös kerroimme perherauhanjulistuksesta. Se sai yhtä lailla hyvin medianäkyvyyttä.   

Kampanjamme rahoittaja Alko Oy on nostanut kampanjaa viestinnässään ja omissa tiedotteissaan. Perherauhanjulistuksesta on tehty Alkon toimesta myös versio, jota näytetään nyt kaikkien Suomen Alkojen digitaalisilla näytöillä. Toinen kampanjan rahoittaja Helsingin kaupunki on tuonut Perherauhanjulistuksen näyttävin mainoksin Helsingin katukuvaan. 

Twitterissä Perherauhanjulistus on saanut laajalti huomiota. Kaikkiaan  (17.5.2020 mennessä) tunnisteella #perherauhanjulistus on twiitattu 119 kertaa, 97 eri käyttäjän toimesta ja nämä twiitit ovat tavoittaneet yli 600 000 käyttäjää. Twiittimme, missä kiitimme herra presidenttiä kampanjan suojelijaksi lähtemisestä, on saanut 4 111 näyttökertaa. Presidentin omaa twiittiä, jossa hän kertoo tavanneensa Perherauhanjulistus-kampanjan edustajia on tykätty 696 kertaa ja jaettu 57 kertaa. 

7.5 osallistuimme presidentin kanslian aloitteesta järjestettyyn virtuaalitapaamiseen tasavallan presidentin kanssa. Alla olevasta linkistä voi lukea tapaamisesta lisää. Presidentin kanslia editoi tapaamisesta 2 minuutin koosteen. Ydinviestimme presidentille oli, että vaikka rajoitustoimenpiteitä ollaan asteittain purkamassa perheiden tuen tarve ei suinkaan ole vähenemässä, pikemmin päinvastoin. Presidentti oli kanssamme hyvinkin samaa mieltä.  

 

Sivustouudistuksia 

Verkkosivustomme auettua aputahoja oli julkaistu reilut kymmenkunta. Nyt meitä on jo 63 rauhanturvaajaa!  Suuresta määrästämme johtuen teimme sivustolle hakutoiminnon helpottamaan kävijää oikean kohteen löytämisessä. Sivuston kautta voi nyt myös jättää meille palautetta.  

Jatkokehitämme sivustoa edelleen. Siirrämme kaikki perherauhanturvaajat omalle alasivulleen, josta niitä on helpompi selata eri laitteilla. Kampanjasivuilla on vieraillut niiden aukeamisesta asti noin 9000 uniikkia kävijää.  Tavoitteemme on lisätä liikennettä ja otamme sen toteuttamisessa mielellämme vetoapua vastaan.  

 

Jatketaan kampanjaa yhdessä 

Haluamme kutsua edelleen kaikkia lasten, nuorten ja perheiden parissa toimivia mukaan! Kannustamme myös kaikkia viestimään Perherauhanjulistuksesta monipuolisesti. Tämä on meidän kaikkien yhteinen kampanja! Kampanjan sometunnuksia ovat #perherauhanjulistus #perherauhanturvaaja, joita voi käyttää kaikessa viestinnässä ja nostaa esiin niin sivustoa kuin myös toisia toimijoita.  

 

Avun tarve ei vähene 

Haluamme jatkaa työtä palveluiden saavutettavuuden parantamiseksi myös nyt kun rajoitustoimenpiteitä puretaan. Vaikka pahin kriisi olisi koronan osalta nyt hieman hellittänyt, uskomme vahvasti tuen tarpeen olevan perheissä suuri jatkossakin.  

Presidentin viesti kaikille perherauhanturvaajille oli, että teette arvokasta työtä. Huolehtikaa myös omasta jaksamisestanne. Voimia ja terveyttä.

 

Mukaan perherauhanturvaajaksi?

Lue ohjeet osoitteessa : https://perherauhanjulistus.fi/liity 

 

Uutisoinnit presidentin tapaamisesta 

A-klinikkasäätiö: Tasavallan presidentti kutsui perherauhanturvaajia virtuaalitapaamiseen

Tasavallan presidentin kanslia: Presidentti Niinistö keskusteli Perherauhan julistus -kampanjan edustajien kanssa

Siruja-blogimme: Hyvää päivää, herra tasavallan presidentti!

 

Tekstipoimintoja radiomainoksista

Perherauhanjulistus haastaa meidät kaikki huolehtimaan lähimmäisistämme. Olkoon rauha kotona.

*

Huomenna jos onni suo, on arki normaalimpaa. Siihen saakka tämä on tällaista suloista sekamelskaa, kuin olisi ikuinen kesäloma. Vaara on, että tulee otettua huikka punaviiniä tai tilkka olutta etäpalaverin välissä. Ehkä tulee räyhättyäkin tavallista enemmän. Siksi julistimme Suomeen perherauhan. Pidetään kohtuus näinä epävarmoina aikoina. Olkoon rauha kotona.

*

Huomenna, jos hyvin käy, on asiat edes vähän paremmin, mutta pelko ja epävarmuus asuvat perheissä vielä pitkään. Sellaisissakin kodeissa, joissa on perinteisesti kaikki hyvin, jännitteet saattavat nyt kasautua. Siksi julistimme Suomeen perherauhan. Siltä varalta, että rauha särkyy, kokosimme avun yhden verkko-osoitteen alle: Perherauhanjulistus.fi

 

Lisätietoja kampanjasta:

Minna Ilva

projektipäällikkö
Lasinen lapsuus (ks. yhteystiedot)