Pienten lasten vanhempien kasvokkainen nettiryhmä alkaa!

Hei sinä pienten lasten vanhempi! 

Juotiinko lapsuudenkodissasi liikaa? Tuntuuko, että lapsena kokemasi varjostaa oman perheesi arkea, vanhemmuuttasi ja omaa hyvinvointiasi?

Haitallinen päihteiden käyttö lapsuudenkodissa voi värittää elämää aikuisena voimakkaasti. Lapsuuden kokemukset haastavat usein myös vanhemmuutta. Saatat kokea epämääräistä huonoa oloa, sinulla voi olla hankaluuksia sekä omien että lasten tunteiden kanssa. Onko vaatimustasosi vanhemmuuteen hyvin korkea ja oletko hyvin armoton itsellesi? 

Näin ei tarvitse olla. Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin ja omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen voi vaikuttaa paljonkin. Myös omaan vanhemmuuteen voi saada tukea.  

Tule mukaan ammatillisesti ohjattuun vertaistukiryhmään, jossa pohdimme yhdessä näitä teemoja ja erilaisia tapoja vaikuttaa omaan ja perheen hyvinvointiin. Mietimme tiedon ja kokemusten jakamisen kautta; miten voit rakentaa vanhemmuutta, joka edistäisi hyvän siirtymistä seuraavalle sukupolvelle. Etsimme yhdessä keinoja, joilla voisit tietoisesti muuttaa niitä asioita ja toimintatapoja, joiden et toivo siirtyvän eteenpäin.

”Möykky joka ollut vuosikausia, on pienentynyt ryhmän avulla. Ryhmä on tuonut uusia keinoja käsitellä tunteita, joita tähän aiheeseen liittyy. Nyt on helpompi pärjätä tämän asian kanssa."

“Vaikka näitä asioita on muuten käsitellyt mutta ne nousevat niin eri tavalla ja jotenkin eri kulmasta sitten vanhempana. Ei näistä puhuta missään perhekerhoissa tai tämmöisissä. Kukaan ei varmasti halua siirtää omille lapsilleen niitä malleja, niin se on tässä tosi tärkeä ollut.” 

“Jos mä jotain toivon niin toivon omalle lapselleni parempaa lapsuutta kuin mitä itsellä on ollut. Jotenkin niinku ehkä uskaltaa luottaa omaan vanhemmuuteen ja että vaikka kaikki ei ole parhaimpia päiviä niin siitä huolimatta. Arki kuitenkin kantaa.” 

Yllä pienten lasten vanhemmille järjestettyihin ryhmiimme osallistuneiden kokemuksia.  

Ryhmä kokoontuu Teamsissa  tiistai-iltaisin 10 viikon ajan alkaen 13.4. Viimeisen kerran kokoonnumme 15.6.
Saat ryhmästä suurimman hyödyn osallistumalla jokaiseen kokoontumiseen. Toki sairastumisia ja muuta yllättävää tapahtuu, mutta lähtökohtaisesti olisi tärkeätä sitoutua osallistumaan ryhmään alusta loppuun. 

Ryhmää ohjaavat Lasinen lapsuus työntekijä Laura Barck ja vertaisohjaaja Tanni Karvonen. Osallistuminen on maksutonta ja mukaan mahtuu 8 ryhmäläistä. 

Haku on päättynyt ja olemme yhteydessä kaikkiin hakeneihin torstaina 8.4. 

”Isoin juttu on mennä ekan kerran. Sit on kynnys ylitetty. Sit voi vaan mennä virran mukana ja nauttia siitä mitä irti saa.” 

Lisätietoja saat Lauralta [email protected], 050 4007605 
Ryhmä järjestetään osana A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -haastava arki -hanketta