Vanhemmuusryhmä pienten lasten isille ja äideille alkamassa tammikuussa

Juotiinko lapsuudenkodissasi liikaa? Tuntuuko, että lapsena kokemasi varjostaa oman perheesi arkea, vanhemmuuttasi ja omaa hyvinvointiasi?

 

Haitallinen päihteiden käyttö lapsuudenkodissa voi värittää elämää aikuisena voimakkaasti. Lapsuuden kokemukset haastavat usein myös vanhemmuutta. Saatat kokea epämääräistä huonoa oloa, sinulla voi olla hankaluuksia sekä omien että lasten tunteiden kanssa. Onko vaatimustasosi vanhemmuuteen hyvin korkea ja oletko hyvin armoton itsellesi?  

Näin ei tarvitse olla. Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin ja omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen voi vaikuttaa paljonkin. Myös omaan vanhemmuuteen voi saada tukea.   

Tule mukaan ammatillisesti ohjattuun vertaistukiryhmään, jossa pohdimme yhdessä näitä teemoja ja erilaisia tapoja vaikuttaa omaan ja perheen hyvinvointiin. Mietimme tiedon ja kokemusten jakamisen kautta; miten voit rakentaa vanhemmuutta, joka edistäisi hyvän siirtymistä seuraavalle sukupolvelle. Etsimme yhdessä keinoja, joilla voisit tietoisesti muuttaa niitä asioita ja toimintatapoja, joiden et toivo siirtyvän eteenpäin. 

”Möykky joka ollut vuosikausia, on pienentynyt ryhmän avulla. Ryhmä on tuonut uusia keinoja käsitellä tunteita, joita tähän aiheeseen liittyy. Nyt on helpompi pärjätä tämän asian kanssa." 

“Vaikka näitä asioita on muuten käsitellyt mutta ne nousevat niin eri tavalla ja jotenkin eri kulmasta sitten vanhempana. Ei näistä puhuta missään perhekerhoissa tai tämmöisissä. Kukaan ei varmasti halua siirtää omille lapsilleen niitä malleja, niin se on tässä tosi tärkeä ollut.”  

“Jos mä jotain toivon niin toivon omalle lapselleni parempaa lapsuutta kuin mitä itsellä on ollut. Jotenkin niinku ehkä uskaltaa luottaa omaan vanhemmuuteen ja että vaikka kaikki ei ole parhaimpia päiviä niin siitä huolimatta. Arki kuitenkin kantaa.”  

Yllä pienten lasten vanhemmille järjestettyihin ryhmiimme osallistuneiden kokemuksia.   

Ryhmä kokoontuu Teamsissa maanantai-iltaisin klo 17.30–19.15, 10 viikon ajan alkaen 30.1.2023. Viimeisen kerran kokoonnumme 3.4. Ryhmää ohjaavat Lasinen lapsuus työntekijä Johanna Puranen ja vertaisohjaaja Suvi Suhonen. Osallistuminen on maksutonta ja mukaan mahtuu 8 ryhmäläistä. Ryhmään osallistuva tarvitsee rauhallisen tilan ryhmään keskittyäkseen, eikä voi olla samanaikaisesti vastuussa lastenhoidosta. Ryhmään osallistutaan oman kuvan ja äänen kanssa.

Saat ryhmästä suurimman hyödyn osallistumalla jokaiseen kokoontumiseen. Toki sairastumisia ja muuta yllättävää tapahtuu, mutta lähtökohtaisesti olisi tärkeätä sitoutua osallistumaan ryhmään alusta loppuun. 

Voit hakea mukaan ryhmään täällä. Olemme sähköpostitse yhteydessä kaikkiin hakijoihin tiistaina 24.1. Lisätietoja saat Johannalta [email protected], 040 704 2214  

”Isoin juttu on mennä ekan kerran. Sit on kynnys ylitetty. Sit voi vaan mennä virran mukana ja nauttia siitä mitä irti saa.”