Verkkopalvelut tukenasi kotitilanteessa

Hallitus linjasi 16.3.2020, että Suomessa vallitsee koronaviruksen vuoksi poikkeusolot. Tarkoituksena on suojata väestöä ja turvata yhteiskunnan toiminta.  Ihmisiä kehotetaan pysyttelemään kotona. Suurimmalle osalle lapsia ja nuoria koulut ovat kiinni. Vanhempia on myös  kehotettu ottamaan lapsensa kotihoitoon päiväkodeista, mikäli mahdollista.

Ennustaako poikkeusolot päihteidenkäytön lisääntymistä kotioloissa?   Jos päihteidenkäyttö haastaa vanhemmuutta sekä lasten ja nuorten hyvinvointia ja turvallisuutta, apua ja tukea on joustavasti saatavilla − myös verkossa.

Lasisella lapsuudella sekä muilla A-klinikkasäätiön palveluilla on verkossa eri kanavia, joita kautta voi saada ammatillista ohjausta ja vertaistukea: 

 

Varjomaailma.fi on suunnattu nuorille, joilla on huolta vanhemman tai läheisen aikuisen juomisesta.

Ohjattu nettivertaisryhmä 17−25-vuotialle alkaa 30.3. Vielä ehtii ilmoittautua mukaan, kesto 9 viikkoa. Katso, miten ryhmään pääsee mukaan

Varjoneuvonta − Neuvontapalvelun kautta voit kysyä apua luotettavalta aikuiselta. Lähetä kysymys täältä.

Yksilöchatit Varjomaailman luotettavan aikuisen kanssa (aikoja vielä maaliskuussa ja uusia aikoja tulossa huhtikuulle). Katso, miten voi varata ajan

Ryhmächat − järjestetään maalis-huhtikuun vaihteessa yhdessä Nuortenlinkin kanssa. Seuraa ilmoittelua ajankohdasta Nuortenlinkissä!

 

Lasisen lapsuuden ryhmächatit aikuisille

Huom! Ryhmächatteja tullaan järjestämään huhtikuusta alkaen kahden viikon välein. Katso aikataulut ja liittymisohjeet.

 

Nuortenlinkin Nettineuvonta 

Kysy nimettömästi ja luotettavasti sinua askarruttavista asioista, kuten alkoholi, tupakka ja nuuska, kiusaaminen, masennus, yksinäisyys, pelaaminen, seurustelu ja seksuaalisuus. Kysymys voi koskea omaa tai läheisen tilannetta. Lähetä kysymys täällä.

 

Päihdelinkin vertaistukifoorumi 

Kaipaatko tukea? Keskustelualueen teemoina alkoholi, huumeet, tupakka, lääkkeet ja pelaaminen sekä mielenterveys. Keskustelualueelle voit siirtyä tästä.

 

Päihdelinkin neuvontapalvelu 

Päihdelinkin neuvontapalvelu tarjoaa päihteiden käyttöön ja riippuvuuteen liittyvää verkkoneuvontaa. Kysy omasta tai läheisen tilanteesta täällä.

 

Peliongelmaisille ja heidän läheisille

Peluurin auttava puhelin: 0800 100 101, avoinna arkisin klo 12–18.
Chat: avoinna ma, ke & pe klo 12–15.
Omapeluuri: keskustelua avoimissa teemaryhmissä vertaisten ja ammattilaisten kanssa. Katso peluurin yhteystiedot

Päihdelinkissä pelaajille on vertaistukipalstoista Valtti ja läheisille Hertta. Siirry keskustelufoorumille.

Päihdelinkissä ohjeet pelaamisen rajoittamisesta sekä Rahapelipäiväkirja.