Vertaistukiryhmä alkaa Joensuussa marraskuussa. Hae mukaan nyt!

Ryhmään osallistuessa huomasin kuinka lasinen lapsuus on minuun vaikuttanut ja tiedostin sen että lapsuuden aikaisia kokemuksia pitää käydä vielä enemmän läpi. Osallistuminen ryhmään oli voimavara ja tapaamispäivät odotettuja.

                                                    -ryhmään osallistunut kolmen lapsen vanhempi-

 

Lasisesta lapsuudesta johtuvat haitat eivät liity ainoastaan lapsuuteen, vaan niistä voi muodostua taakka myös aikuisena. Lapsuudenkodin haitallinen päihteiden käyttö haastaa usein myös omaa vanhemmuutta. Lapsuudenkokemusten kanssa ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin ja omaan hyvinvointiinsa ja jaksamiseensa voi vaikuttaa paljonkin. Myös omaan vanhemmuuteen voi saada tukea.  

A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus − haastava arki -hanke pureutuukin erityisesti lasisen lapsuuden varjostaman vanhemmuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Hankkeen kautta järjestetään yhteistyössä eri paikkakuntien osaajien kanssa ammatillisesti ohjattuja vertaistukiryhmiä. Ympäri Suomea ryhmiin osallistuneet ovat vuosien varrella kertoneet lasinen lapsuus -ryhmällä olleen suuri vaikutus siihen, miten ymmärtää itseään ja ajattelee esimerkiksi omasta vanhemmuudestaan. Ryhmä on auttanut ymmärtämään, miten lapsuuden kokemukset vaikuttavat vielä aikuisenakin ja miten omaa elämäänsä voi tänä päivänä muovata toivomaansa suuntaan.

Lasinen lapsuus -ryhmä pienten lasten vanhemmille, jotka ovat itse kärsineet lapsuudessaan vanhempien päihteiden käytöstä alkaa Joensuussa kun kasassa on kuusi ryhmäläistä. Tällä hetkellä ilmoittautuneita on kolme. 

Ryhmä kokoontuu joka toinen tiistai yhteensä 8 kertaa Pohjois-Karjalan mielenterveysomaiset - FinFami ry:n tiloissa, Karjalankatu 4.

Ryhmää ohjaavat sosiaaliohjaaja Tiia Lakanen Siun Sotelta ja diakoni Saila Musikka Pielisensuun ev.lut. seurakunnasta. Ilmoittautumiset [email protected].

Seuraamme valtakunnallisia ja paikallisia ohjeistuksia koronaepidemiatilanteeseen liittyen ja tarvittaessa ryhmä siirtyy.