Vertaistukiryhmä isille alkaa Jyväskylässä

Tule mukaan isien ryhmään!

Hei isä!  
 
Juotiinko lapsuudenkodissasi liikaa? Tuntuuko, että lapsuudenkokemuksesi varjostavat oman perheesi arkea, vanhemmuuttasi ja omaa hyvinvointiasi? 
 
Vanhempiesi haitallinen päihteidenkäyttö lapsuudessasi voi vaikuttaa elämääsi vielä aikuisenakin. Lapsuudenkokemukset haastavat usein myös omaa isyyttä. Saatat kokea epämääräistä huonoa oloa, hankaluuksia lasten ja omien tunteidesi kanssa. Entä vaaditko itseltäsi todella paljon tai hyvin vähän? 
 
Näin ei tarvitse olla. Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin ja omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen voi vaikuttaa paljonkin. Myös omaan isyyteen voi saada tukea.  
 
"Isänä sitä on kaivannut keskustelua tästä asiasta.  En koe, että tästä kovinkaan paljoa miesten kesken puhutaan, jos ollenkaan. "
 
Tule mukaan ammatillisesti ohjattuun vertaistukiryhmään, jossa pohdimme yhdessä näitä teemoja ja erilaisia tapoja vaikuttaa omaan ja perheen hyvinvointiin. Mietimme tiedon ja kokemusten jakamisen avulla; miten voit rakentaa vanhemmuutta, joka edistäisi hyvän siirtymistä seuraavalle sukupolvelle. Etsimme yhdessä keinoja, joilla voisit tietoisesti muuttaa niitä asioita ja toimintatapoja, joiden et toivo siirtyvän eteenpäin.  
 
"Koin, että sain avattua lapsuuden kokemuksia ja vertaistuen kautta kokemuksen siitä, että muita isiä on ollut vastaavissa tilanteissa. Mielenkiintoista huomata, että jokainen käsittelee asioita hyvin erilailla ja on erilaisissa elämäntilanteissa sekä erilaisissa vaiheissa asioiden käsittelyn kanssa."

"Sain jäsenneltyä ajatuksia siitä, että miten minusta tuli minä aikajana tehtävän kautta. Asioiden jäsentely helpottui. Enää ei tunnu, että muistot olisivat niin solmussa. Olen erilainen vanhempi, kuin isäni eikä minua ole tuomittu tekemään samoja virheitä." 

 
Ryhmä kokoontuu 10.11. alkaen viikoittain aina keskiviikkoisin klo 17.00–18.30 yhteensä kahdeksan kertaa. Kokoontumispaikkana Erityisesti Isä -toiminnan tilat Sepänkeskuksen 2.krs, Kyllikinkatu 1, Jyväskylä. Ryhmän ohjaajina toimivat Erityisesti Isä -toiminnan koordinaattori Heli Hiltunen ja ohjaajaparina Sami Paltamaa. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 5.11.2021 mennessä Heli Hiltunen p. 040 751 4941 (soitto, whatsapp tai viesti)

”Suosittelen ehdottomasti. Keskustelunaiheiden ja muiden kokemusten kautta saa uutta ajateltavaa ja uusia selviytymiskeinoja.” 

"Kyllä ehdottomasti (--suosittelisin ryhmää---). Sanoisin asiaa miettivälle, että hyödyt siitä enemmän kuin osaat arvata. "

”Isoin juttu on mennä ekan kerran. Sit on kynnys ylitetty. Sit voi vaan mennä virran mukana ja nauttia siitä mitä irti saa.”