Fragile – särkyvää (2016–2019)

Fragile – särkyvää kertoo siitä, mistä vaietaan.

Näitkö esityksen? Anna meille siitä palautetta, nimettömästi! 

Palautelomakkeeseen pääset tästä linkistä: 

https://www.webropolsurveys.com/S/BF892F280ACF0E52.par 

Suomessa ei liene montaa lasta, joka ei olisi jossain elämänsä vaiheessa pahoittanut mieltään tai pelännyt aikuisen juomisen takia. Fragile – särkyvää on syntynyt tästä havainnosta. Se kertoo nuoren ihmisen hauraudesta ja haavoittuvuudesta. Sielusta, joka on vaarassa särkyä.

"Mulla ei ole hirveesti kavereita. Tai siis on, mutten mä näe niitä oikeestaan ku koulussa. Mä en viitti pyytää meille ketään."

Esitys käsittelee alkoholismia ja toimintahäiriöisen perheen dynamiikkaa. Se tuo näkyviin ne tunteet, joita lapsi joutuu piilottelemaan alkoholin ongelmakäytön varjossa.
"Miksei se vaan voi lopettaa? Jos se rakastaa mua niin miksei se vaan lopeta."

Fragile – särkyvää kertoo myös toivosta. Pahasta olosta saa puhua. Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin.

Käsikirjoitus Heikki Törmi ja Sami Parkkinen, ohjaus Heikki Törmi, tuottajat Samuli Edelmann, Yrjö Nieminen ja Heikki Törmi, suunnittelu Sami Parkkinen, Miia Tervo, Heikki Törmi ja työryhmä, videosuunnittelu Miia Tervo, kuvaaja Päivi Kettunen, koreografia Kirsi Törmi, äänisuunnittelu Kalle Chydenius, valosuunnittelu Teemu Nurmelin, pukusuunnittelu Jaana Kurttila, rooleissa Marjut Maristo – tyttö, Konsta Mäkelä – isä, koulupsykologi ja Jarkko, Kirsi Törmi – äiti

Fragile – särkyvää -esitys on Fragile-työryhmän, Kajaanin Kaupunginteatterin, Suomen Kansallisteatterin ja Lasten seurassa -ohjelman yhteistyössä toteuttama projekti. A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminta on Lasten seurassa -ohjelman asiantuntijakumppani ja vastaa produktion hallinnosta.

Teatteriesityksen ensi-ilta oli 24.5.2016 Suomen Kansallisteatterissa. Sen jälkeen esitys on kiertänyt Turun, Oulun ja Kuopion kaupunginteattereissa sekä Helsingin kulttuurikeskus Stoassa.

Alko ja Suomen Kulttuurirahasto ovat tukeneet projektia.

Teatteriesityksen kesto 1 h, ikäsuositus +12

Esityksen lyhyempi versio, kestoltaan noin 30 minuuttia, on tilattavissa kouluihin. Yhteydenotot ohjaaja/tuottaja Heikki Törmi, puh. 050 520 7790 ja sposti: tormi(at)mac.com. 

Katso Fragile-lyhytfilmit Alkon Youtube-kanavalta: 

Osa 1: Et ole yksin
Osa 2: Mä huolehdin äidistä
Osa 3: Mä en aio tuhoutua teidän kanssa
Osa 4: Äiti sammuu suoraan eteiseen
Osa 5: Siitä ei saa puhua
Osa 6: Mä en halua, että mitään särkyy
Osa 7: Jos katsot vähän sen perään, ettei se...
Osa 8: Se on poissa töistä.

Lisää mediakuvia osoitteessa: lasinenlapsuus.fi/medialle