#OleLuottoaikuinen

Yksikin luotettava aikuinen voi riittää

Kampanjavideolla kuvattu tilanne on dramatisoitu. Radio Helsingin Laura Friman joutui vastaamaan akuuttiin hätätilanteeseen. Vaikka Suomessa käydään vuosittain tuhansia chat-keskusteluita vanhempiensa päihteidenkäytöstä kärsivien nuorten kanssa, eivät asiat tavallisesti ylly aivan näin pahoiksi.

Joskus ongelmia voi olla jopa vaikea nähdä ulospäin.

#OleLuottoaikuinen-kampanjalla haluamme tuoda esille sen, että kuka tahansa voi puuttua nuorten ongelmatilanteisiin ja olla heille se elämää tasapainottava luotettava aikuinen. 

Lue kertomuksia luottoaikuisista

Olemme jo saaneet teiltä upeita kertomuksia lapsuuden luottoaikuisista! Tutustu kertomuksiin täällä.

Kertomuksia julkaistaan lisää ja haluamme kuulla myös sinun kokemuksistasi! Lähetä oma tarinasi kirjoituslomakkeella.

 

Uskalla auttaa ja kiinnostu aidosti

Nuorten nettiryhmien ohjaajat Tanni Karvonen ja Emilia Koivistoinen kertovat, mitä voi tehdä, kun epäilee nuorella olevan kotona ongelmia.

 

Kerro oma kokemuksesi 

Unelmamme on, että jokaisella nuorella olisi luottoaikuinen. Jaa kauttamme kokemuksesi tai ideasi!

Kerro tapauksesta, jossa sinä tai joku tuntemasi henkilö on ollut nuorelle tukena vaikeassa kotitilanteessa. Jos puolestaan sinulla on lämmin kokemus joltain aikuiselta saamastasi huomiosta ja tuesta, kerro siitä.

Siirry täyttämään lomake tästä!

 

Suojaavat tekijät -kyselytutkimus

Lasinen lapsuus teetti Taloustutkimuksella kesällä 2016 väestötutkimuksen kodin aikuisten juomisen aiheuttamista haitoista ja toisaalta niiltä haitoilta suojanneista tekijöistä. Haittoja kertoi kokeneensa lähes neljännes vastaajista. Useimmin kotona häiritsivät riitely ja nimittely sekä perheen rutiinien rikkoutuminen. Suojaavia tekijöitä puuttui useammin niiltä, joille aikuisten juominen oli aiheuttanut haittoja. Esimerkiksi lämpöiset välit perheenjäsenten kesken oli 94% haittoja kokemattomista, mutta vain 66% haittoja kokeneista. Suojaavat tekijät puuttuvat useammin niitä eniten tarvitsevilta.