Hätätilanteessa!

Tarvitessasi välitöntä apua

Hätätilanteessa ja tarvitessasi paikalle heti apua, soita yleiseen hätänumeroon 112.

Hätätilanne voi olla esimerkiksi vanhemman liiallisesta juomisesta johtuva sairaskohtaus tai väkivaltatilanne, eli sellainen asia, jota ei voi jättää odottamaan.

Älä epäröi toimia!

Joskus voit tarvita apua paikalle, vaikka kukaan ei olisi välittömässä hengenvaarassa. Esimerkiksi silloin, kun vanhempi on liian päihtynyt pitämään huolta lapsistaan. 

Sinun kannattaa ladata puhelimeesi 112 mobiilisovellus. Soittaessasi hätäpuhelu sovelluksen kautta sijaintitietosi välittyy hätäkeskukseen automaattisesti. Se nopeuttaa hätäpuhelujen käsittelyä ja apua osataan lähettää paikalle lähimmästä mahdollisesta yksiköstä.

Jos tarvitset kiireellistä apua sosiaalitoimelta voit soittaa sosiaalipäivystykseen. Akuuttien kriisitilanteiden purussa ja jatko-ohjauksessa auttaa kriisipäivystys. Oman asuinkuntasi sosiaali- tai kriisipäivystyksen yhteystiedot löydät esimerkiksi googlettamalla oman kuntasi nimen ja ”sosiaalipäivystys”tai "kriisipäivystys". Voit soittaa myös tässä tilanteessa suoraan hätänumeroon 112, josta sinut ohjataan haluamallesi taholle.

Nuorten Mielenterveystalosta voit tarkastaa oman asuinalueesi 24/h palvelut.

Netti- ja puhelinpalvelut-sivulle olemme myös listanneet eri aputahoja, joiden puoleen voit kääntyä.